Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Σημάδια κατάρρευσης της αγοράς και στην Αιτωλ/νία, συνεχίζουν οι μεταφορείς, SOS εκπέμπουν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και οι παρενέργειες στις κινητοποιήσεις τον μεταφορέων.

Στην Αιτωλ/νία, αποκλεισμός  στην γέφυρα Αχελώου, ενώ τοπικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Την ίδια στιγμή, σφοδρή αντιπαράθεση στη βουλή για την τροπολογία της κυβέρνησης
Ειδικότερα στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, στα μίνι μάρκετ των γειτονιών κ.α. η εικόνα μέρα με τη μέρα γίνεται παντού η ίδια : άδεια ράφια και δυσκολία στην εύρεση ακόμη και βασικών ειδών, όπως χαρτικά, τρόφιμα, κλπ. (φωτό)
Πληροφορίες αναφέρουν πως τοπικά υποκαταστήματα αλυσίδων σουπερ μάρκετ προσανατολίζονται στην μείωση του προσωπικού τους ενώ έντονα είναι τα παράπονα από το τοπικό Επιμελητήριο, εμπόρους επαγγελματίες κλπ που ζητούν να βρεθεί μια λύση.
Μια λύση όμως που προς το παρόν δεν διαφαίνεται αντίθετα δείχνει να φτάνει στα άκρα, μετά τον θάνατο μεταφορέα από παθολογικά αίτια, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης . Στην γέφυρα του Αχελώουοι συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες των φορτηγών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό.
Την ίδια στιγμή χθες υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης,
με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας, τόσο την διαδικασία εισαγωγής της με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πλάι στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όσο και την ουσία της - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη εναντίωσής του στην ρύθμιση, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία.

SOS από τις παραγωγικές μονάδες
Βαρύτατες είναι οι συνέπειες αυτών των κινητοποιήσεων και στις παραγωγικές επιχειρήσεις της Αιτωλ/νίας. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελιάς και του κρασιού, σε εξαγωγές κλπ έχουν στην κυριολεξία σηκώσει ψηλά τα χέρια. «Αυτές οι μονάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Υπάρχουν δεσμευτικά συμβόλαια με συγκεκριμένες ημερομηνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού, που δεν πρόκειται να τηρηθούν λόγω της απεργίας. Ουσιαστικά αυτές οι συνεργασίες τινάζονται για πάντα στον αέρα, χάνονται σοδιές, χάνονται δουλειές» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρήσεις που δεν δουλεύουν εδώ και μέρες, λόγω και της έλλειψης πρώτων υλών, προσανατολίζονται πλέον στο να θέσουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες εργαζομένους στην περιοχή, εργαζομένους που ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο. Οι επιχειρηματίες όμως φοβούνται περισσότερο για τις συνέπειες που δημιουργούνται με την αθέτηση των συμφωνιών απέναντι στους πελάτες τους στο εξωτερικό.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν πως σε περιοχή της Παραχελωίτιδας, πριν λίγες μέρες, επιχειρηματίας που μετέφερε με το ιδιόκτητο φορτηγό του πρώτες ύλες, δέχθηκε πυροβολισμούς στο αυτοκίνητό του από αγνώστους!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναν  συνδυασμό υπερκομματικό με πρόσωπα από όλους τους  κομματικούς χώρους , τους κοινωνικούς φορείς  και βεβαίως  με πολίτες  οι οποίοι επιζητούν να δουλέψουν σκληρά  για να δώσουν την νέα πνοή που χρειάζεται το Θέρμο έχει έτοιμο να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας! Απλοί πολίτες του Θέρμου ερμηνεύοντας από τώρα το κλίμα των εκλογών υποστηρίζουν πως μάλλον έφτασε η ώρα να αλλάξει σελίδα ο Δήμος στην περιοχή μιας και τα 16 χρόνια θητείας του κ. Πορφύρη κούρασαν τον κόσμο και δημιούργησαν συνθήκες σήψης. «Οι λόγοι που αποφάσισα  να είμαι ξανά  υποψήφιος Δήμαρχος του  δήμου Θέρμου  , είναι  η επιθυμία των συμπολιτών μου και όλων των συνεργατών μου να δώσουμε μια μάχη  για την αλλαγή πορείας  της περιοχής .» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη  του σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Αγρινίου ο κ. Κωνσταντάρας και συνεχίζοντας να εξηγεί ους λόγους που τον ανάγκασαν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Θέρμο σημειώνει με νόημα:«Γνωρίζετε , ότι αρχικά  δεν ήθελα εκ νέου  να είμαι υποψήφιος ,αλλά νεότεροι από μένα να προσπαθήσουν  να φέρουν το καινούργιο .  Όμως , αντί να υπάρξει  η ίδια απόφαση από εκείνους που μέχρι τότε έλεγαν  ότι θέτουν υποψηφιότητα  «επειδή κατεβαίνει ο Κωνσταντάρας»  και να αφήσουν  νεότερους  να διαχειριστούν τις τύχες του δήμου,  παρά ταύτα  θεώρησαν  ευκαιρία  ισόβιας παραμονής στην θέση του δημάρχου .  Έτσι  τουλάχιστον 300 συμπολίτες    μαζεύτηκαν   στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» και  μου ζήτησαν να τεθώ  επικεφαλής αυτής της προσπάθειας .  Η συγκέντρωση   ήταν καταλυτική  να μπω και πάλι στην μάχη  , αφού  με ενώνει  με όλους τους Θέρμιους  η κοινή αγάπη  για την περιοχή και το όραμα  να μπει ο δήμος Θέρμου σε τροχιά ανάπτυξης  και οικονομικής ευημερίας.»   

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

..Ανοίγει και το επάγγελμα των Ταξιτζήδων!

...Ανοίγει και το επάγγελμα των Ταξιτζήδων!

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για ένα ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ

ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Παρουσιάζουμε σήμερα ένα πλαίσιο αρχών στόχων και προσανατολισμών που αφορούν στη θεσμική ενδυνάμωση και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.

Συμμετέχουμε ενεργά στη πολιτική ζωή της χώρας, διατηρούμε την πλήρη ιδεολογική και πολιτική μας αυτοτέλεια και όλοι ενωμένοι αγωνιζόμαστε, μαζί με την κοινωνία, για την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης.

Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μία δημιουργική συνεργασία με κάθε πολίτη ξεχωριστά, με κάθε Κοινωνική, Οικολογική, Αυτοδιοικητική Κίνηση και Συλλογικότητα, που θα αναλάβει ενεργό ρόλο, για τη δημιουργία ενός Ανοιχτού, Βιώσιμου και Πολύκεντρου Δήμου Αγρινίου και την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πολιτικής Τοπικής Ανάπτυξης.

Θεωρούμε ότι η άσκηση μιας Δημοτικής Πολιτικής με βάση τις αρχές της Βιωσιμότητας, της χρηστής διοίκησης της νομιμότητας και της διαφάνειας είναι η μόνη εγγύηση για να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο μας.

Με την συνδυαστική και ορθολογική αξιοποίηση των συγκριτικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Νέου Δήμου, μπορούμε να καταστήσουμε το ΑΓΡΙΝΙΟ Πρότυπο Αναπτυξιακό, Πολιτιστικό και Αγρο -οικοτουριστικό Κέντρο της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας.

Βασική μας επιδίωξη επίσης είναι να μην μετατραπεί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών του Μνημονίου που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε: 

• Την ουσιαστική αποκέντρωση και περιφερειακή συγκρότηση του κράτους με αυτοδιοίκηση, τη πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικησης τα δικαιώματα του πολίτη και το δημόσιο χαρακτήρα των ΟΤΑ.

• Την απαλλαγή της χώρας μας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του μνημονίου με την συμμετοχή μας στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση με την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε πράσινη κατεύθυνση (Green New Deal).

Καλούμαστε να δώσουμε νόημα εκ νέου και συλλογικά στις έννοιες «γειτονιά», «κοινωνικές σχέσεις», «κανόνες λειτουργίας της πόλης», «αλληλοσεβασμός», «ευθύνη του πολίτη», «δημοκρατικές διαδικασίες» και «συλλογικές αποφάσεις».

Με τη διακήρυξη μας αυτή απευθυνόμαστε και στους νέους ανθρώπους και τους καλούμε να διεκδικήσουν, να ‘ρθουν στο προσκήνιο, με τη φρεσκάδα των ιδεών τους, το πνεύμα της αμφισβήτησης, την έφεση τους σε νέες πολιτικές οριοθετήσεις, αλλά προπαντός με την ανατρεπτική τους διάθεση.

Οι άξονες του προγράμματός μας, που θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με τις Οργανώσεις, τους Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς και τα πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν, είναι:

* Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με βιώσιμη χωροταξία και βιώσιμο αστικό περιβάλλον, με ορθή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και ήπια ανάπτυξη των ευπαθών οικοσυστημάτων, με την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την ανάπτυξη υποδομών διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων. 

* Η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων από προωθούμενη συστηματικά ιδιωτικοποίηση τους.

* Η ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας με την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.

* Η αντιμετώπιση της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

* Η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. 

* Η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

* Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και των διοικητικών δυνατοτήτων του Δήμου μας με γνώμονα την αυξημένη αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα, τον κοινωνικό έλεγχο και την διαφάνεια.

* Η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Εξέπληξε τους πάντες ο δήμαρχος Θέρμου με την πρωτότυπη πρότασή του (χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου!!!) για το Γ/σιο και Λύκειο της πόλης στον σημερινό αγιασμό
 Δείτε την ομιλία του Δημάρχου κ. Πορφύρη στον Αγιασμό του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου (13-9-2010)
  
«Θέλω να σας ενημερώσω για την πορεία του σχολείου. Το παλιό σχολείο το πέτρινο έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 ευρώ και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο- Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί.
 Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγαστεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε! (ρωτάμε πότε;)
Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο. Τι είναι αυτό το κτηριολογικό πρόγραμμα. Βάσει της δύναμης που έχει το Λύκειο θα καθοριστούν οι αίθουσες και οι άλλοι χώροι που χρειάζονται..
Πιστεύω ότι και αυτό σύντομα θα ξεκινήσει. Δηλαδή, μέσα στη νέα χρονιά θα είναι όλα έτοιμα, Αυτά που σας λέω  είναι απόλυτα αληθή.»

Ας τα κρίνουν οι δημότες του και οι εκπαιδευτικού κοινότητα του Θέρμου για τα όσα είπε, εμείς μόνο τα καταγράφουμε! 

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΙΧΜΗ ONLINE ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι για τον δήμο Αγρινίου είναι οι παρακάτω, εσείς ποιον θα ψηφίσετε;
Δημ. Σταμάτη
226 35.3%
Βασ. Αντωνόπουλο
210 32.8%
Παύλο Μοσχολιό
105 16.4%
Βασ. Νικάκη
99 15.5%

Αριθμός Ψήφων :  640
Πρώτη ψήφος :  Τετάρτη, 18 Αύγουστος 2010 17:32
Τελευταία Ψήφος :  Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010 17:34

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΙΧΜΗ ONLINE ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

 Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι για τον δήμο Θέρμου είναι οι παρακάτω εσείς ποιον θα ψηφίσετε;
Σπ. Κωνσταντάρα
81 53.3%
Θεοδ. Πορφύρη
55 36.2%
Αθαν. Καραγιάννη
16 10.5%

Αριθμός Ψήφων :  152
Πρώτη ψήφος :  Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010 17:40
Τελευταία Ψήφος :  Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2010 07:41

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

O Tραπεζιώτης στο πλευρό του Αντωνόπουλου.

Ρελάνς της ΝΔ στην Περιφέρεια με Αιτωλ/να υποψήφιο


Τελικά η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο τόλμησαν αλλά έκαναν και την αυτονόητη κίνηση. Απέναντι στο κομφούζιο που επικράτησε στο ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος Περφερειάρχης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε τον Αγρινιώτη Μηχανολόγο Μηχανικό, πρώην πρόεδρο του Παραρτήματος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου.
Η προτίμηση στο πρόσωπο του κ. Παπαναστασίου και όχι σε αυτό του Αχαιού κ. Νικολόπουλου δείχνει ξεκάθαρα ότι τα αντανακλαστικά της Ν.Δ. παρά τα εσωτερικά προβλήματα λειτουργούν άψογα και επιχειρούν με αυτή την κίνηση να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το σπαρασσόμενο πολλαπλώς –σε όλη την Περιφέρεια-ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα με την κίνηση αυτή η Ρηγίλλης επιδιώκει να ισχυροποιήσει τόσο την υποψηφιότητα του κ. Σταμάτη στο Δήμο Αγρινίου (κλείνοντας πολλά εσωκομματικά της μέτωπα) όσο και άλλες υποψηφιότητες σε μεγάλους δήμους του νομού. Επιπλέον αυτή η κίνηση δείχνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και σε μια Περιφέρεια που ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικός γι’ αυτή προσδοκά ποσοστά πολύ ανώτερα, από ότι συγκέντρωσε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Και να τελικά καταφέρει έστω και αυτό ασφαλώς θα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ακόμη και να μιλάει για «δυσαρμονία» κυβερνητικής πολιτικής και λαϊκής θέλησης. Στον φίλο συμπολίτη o γράφων ως Αιτωλ/νανας του εύχεται καλό και ευγενικό αγώνα και για τον καλό του τόπου μας. Και σε κάθε περίπτωση έστω μια ισχυρή αντιπολιτευτική Αιτωλ/νανική φωνή στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο, την έχει ανάγκη ο τόπος

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σπίτι νεαρού μετατράπηκε σε βίλα οργίων!

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου οι φήμες περί ομαδικών οργίων ανάμεσα σε παντρεμένες γυναίκες και σε νεαρούς.
Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, το βράδυ του Σαββάτου τρεις επιφανείς κυρίες, μία εκ των οποίων και γυναίκα γιατρού, βγήκαν να διασκεδάσουν σε συγκεκριμένο κλαμπ της περιοχής.

Μία εξ αυτών φέρεται να είχε επισυνάψει σχέση με έναν μπάρμαν του μαγαζιού, με τον οποίο μάλιστα, έκλεισε το ραντεβού των… οργίων!
Μετά από αρκετές ώρες, κατά τις οποίες οι εν λόγω κυρίες είχαν πιεί αρκετά σφηνάκια και είχαν έρθει σε μεγάλο κέφι, αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους παρέα με τέσσερις νεαρότερους άνδρες, στο σπίτι του ενός.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε ένα πολύωρο όργιο με επτά τουλάχιστον άτομα έως τις 10:00 το πρωί». Οι συμμετέχοντες διαλύθηκαν «ησύχως», ωστόσο, τα προβλήματα για τις γυναίκες δεν άργησαν να έρθουν, καθώς οι νεαροί φαίνεται πως βιντεοσκόπησαν τις ερωτικές τους περιπτύξεις μέσω κάμερας κινητού και πλέον έχουν γίνει ανάρπαστες…

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ.

Ανακοινώνει σήμερα το βράδυ και τυπικά τη συμμετοχή του στις εκλογές του Νοέμβρη ο Βασίλης Αντωνόπουλος. Ο κ. Αντωνόπουλος παρόλες τις πιέσεις που δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε πίσω και σήμερα το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Αχελώου θα ανακοινώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Το Βατερλό του Ευθυμίου του Μεγαλοπρεπούς!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΟΡΘΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ι.ΣΤΑΙΚΟΥ 2 – ΑΓΡΙΝΙΟ 30 100
τηλ.: 26410 54323
κιν: 6974 802803

Αγρίνιο 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΟΡΘΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΠΑ- RESEARCH A.E.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» φιλοξένησε χθες Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, (αριθμός φύλλου 370) και για τη ακρίβεια στη σελίδα 3, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό της η εταιρεία ΚΑΠΑ Research.
Σημειωτέων ότι την προηγουμένη δηλαδή την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» είχε αμφισβητήσει τη δημοσκόπηση αυτή και το αποτέλεσμά της, «όποιο κι αν είναι αυτό», και προσκάλεσε την εν λόγω εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει διότι ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, οδηγούσε σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα.
Παρά ταύτα η επίμαχη δημοσίευση πραγματοποιήθηκε συμπαρασύροντας και άλλα μέσα ενημέρωσης στην αναδημοσίευση της και την αναμετάδοση της.
Πέραν τούτου σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου και για έναν ακόμα λόγο ότι η δημοσκόπηση αυτή τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένου ότι ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ.
Συγκεκριμένα:
Στον επισυναπτόμενο δημοσιευμένο στην εφημερίδα πίνακα, ο οποίος περιέχει τα επί τοις % ποσοστά των απαντήσεων στην ερώτηση «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;» αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Παύλος Μοσχολιός 38,9 %
Δημήτρης Σταμάτης 22,4 %
Βασίλης Νικάκης 9,7 %
Άλλος 7,3 %
Δεν έχω αποφασίσει 13,4 %
ΔΓ/ΔΑ 10,3 %

Το άθροισμα αυτών των ποσοστών με βάση τους νόμους της στατιστικής και των μαθηματικών θα έπρεπε να «δίνει» τον ακέραιο αριθμό 100.
Αντ’ αυτού το άθροισμα των παραπάνω συγκεκριμένων ποσοστών «ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 102, γεγονός που οδηγεί βάσιμα και εύλογα στη σκέψη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, έτσι όπως αυτά τουλάχιστον ανακοινώνονται στην ανωτέρω εφημερίδα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΡΘΑ και ως εκ τούτου δεν αποτυπώνουν την αληθή δήλωση πρόθεσης των ερωτώμενων.
Επειδή με βάση τη σχετική νομοθεσία και τον διεθνή κώδικα δεοντολογίας είναι επιβεβλημένη η ορθή καταγραφή, ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που συλλέγονται προκειμένου να μην οδηγήσουν σε παραπλανητικά συμπεράσματα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και ΠΡΟΣΚΑΛΩ κάθε υπεύθυνο να αποκαταστήσει την ακρίβεια των στοιχείων της έρευνας.