Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΚ! Τρελλάθηκαν τα spreads! Πλησιάζει ολοταχώς η χρεοκοπία...

... στη χώρα της ατιμωρησίας των καθαρμάτων. 
Κινδυνεύουν να γίνουν καπνός οι μικροκαταθέσεις σας!.. 
ΣΟΚ από την ιλιγγιώδη άνοδο των Spreads
Σήμερα βρίσκονται στις 924 μονάδες (+18, 26).
 
Η χρεοκοπία πλησιάζει ολοταχώς με τον Παπανδρέου να επιμένει να διατηρεί τον Παπακωνσταντίνου στη θέση του!...Ελλάδα924+18,26
Ιρλανδία601-0,31
Πορτογαλία365+6,70
Ισπανία248-1,38
Ιταλία171-0,89

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Παρακαλώ Έλληνες διαβάστε!

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι......
Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! ... Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ

Προσοχή...βγαίνουν για τα κάλαντα....

Έληξε η ομηρία στη Δ.Ο.Υ Βόνιτσας - Πυροβολήθηκε αστυνομικός

Μόλις έληξε η ομηρία στη Δ.Ο.Υ Βόνιτσας, ύστερα από έφοδο των ανδρών της Αστυνομίας.Κατά την έφοδο ο δράστης πυροβόλησε έναν αστυνομικό, ο οποίος αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο.Ο δράστης συνελήφθη...Το χρονικό της ομηρίας

Ένας 47χρονος εισέβαλε, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, στη ΔΟΥ Βόνιτσας κρατώντας μια καραμπίνα και ένα μπιτόνι βενζίνης και απείλησε να βάλει φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κρατούσε υπαλλήλους και πολίτες ομήρους, όπου μετά από διαπραγμεατεύσεις με την αστυνομία τους απελευθέρωσε και κράτησε μόνο έναν υπάλληλο.

Διαπραγματεύσεις έγιναν ανάμεσα στον ένοπλο άνδρα και σε διαπραγματευτές που μετέβησαν στη Βόνιτσα από το Αγρίνιο, οι οποίες απέβισαν άκαρπες

Ο 47χρονος κατάγεται από το διπλανό χωριό, Κανδήλα και λέγεται ότι έχει οικονομικές διαφορές με την Εφορία.

Αυτo θα πεί στροφή στην ποιότητα της τσόντας!...

To τρέιλερ με την τσόντα της Πετρούλας.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Ξύλο, συλλήψεις και Παναιτωλικός!

Ο Παναιτωλικός παραμένει μόνος πρώτος αφού έσπασε το… μπλόκο της Νίκαιας (2-0 τον Ιωνικό) σε ένα παιχνίδι με πολλά επεισόδια. Νίκες για ΠΑΣ, ΟΦΗ και Διαγόρα.

Ξύλο, συλλήψεις και Παναιτωλικός!


Η εμβόλιμη 14η αγωνιστική που έγινε την Τετάρτη δεν έκρυβε εκπλήξεις όσο αφορά την 4αδα της κορυφής η οποία δεν άλλαξε αφού όλοι συνέχισαν την μάχη προς την Σούπερ Λίγκα με νίκες. Συγκεκριμένα ο Παναιτωλικός παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο πέρασε από την Νίκαια κερδίζοντας με 2-0 τον Ιωνικό και παρέμεινε για 2η σερί αγωνιστική μόνος πρώτος, ο ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθεί έκανε σπουδαίο διπλό στην Φυλή κερδίζοντας 1-0 τον Θρασύβουλο, ο τρίτος ΟΦΗ… ξέσπασε στην Ηλιούπολη την οποία συνέτριψε με 4-1, ενώ και ο Διαγόρας που γίνεται… κολιτσίδα στην πρώτη 3άδα συνέχισε το νικηφόρο σερί του καθώς κέρδισε στις καθυστερήσεις στην Καλλιθέα με 1-0 την τοπική ομάδα.
Αντίθετα ένα ανάλογο σερί που είχε φτιάξει ο Λεβαδειακός σταμάτησε στην Βέροια από την οποία ηττήθηκε με 1-0 και πλέον απέχει 15 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Στην μάχη της ουράς πολύ μεγάλη νίκη έκαναν τα Τρίκαλα που κέρδισαν 1-0 στο γειτονικό θεσσαλικό ντέρμπι την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Επεισόδια στην Νίκαια

Πάντως η αγωνιστική δεν κύλησε ήρεμα. Αντίθετα στιγματίστηκε από επεισόδια μεγάλης έκτασης που έγιναν στα στενά γύρω από το γήπεδο του Ιωνικού αλλά και στην εξέδρα ανάμεσα σε οπαδούς των γηπεδούχων και του Παναιτωλικού. 

Απουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης (τα ΜΑΤ έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας) υπήρξε πετροπόλεμος, αλλά και… καρεκλοπόλεμος με πολλά καθίσματα να γίνονται πολεμοφόδια στα χέρια των οπαδών. Για αρκετή ώρα τα επεισόδια ήταν ανεξέλεγκτα, ακόμη και όταν έφτασαν στο γήπεδο διμοιρίες των ΜΑΤ, μιας και το… πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα γύρω στενά. 

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα πολλά σπασμένα αυτοκίνητα, αλλά και την σύλληψη περίπου 25 οπαδών και των δύο ομάδων (οι περισσότεροι από αυτούς κατηγορούνται και για βιοπραγία κατά αστυνομικών), οι οποίοι πέρασαν την νύχτα τους στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στα γραφεία της εισαγγελίας Πειραιά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (14η αγωνιστική)
Ιωνικός – Παναιτωλικός 0-2
Πανθρακικός – Εθνικός 1-0
Καλλιθέα – Διαγόρας 0-1
ΟΦΗ – Ηλιούπολη 4-1
Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας 2-1
Βέροια – Λεβαδειακός 1-0
Δόξα Δράμας – Πιερικός 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Τρίκαλα 0-1
Θρασύβουλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. Παναιτωλικός 35
2. ΠΑΣ Γιάννινα 33
3. ΟΦΗ 29
4. Διαγόρας 28
5. Δόξα Δράμας 21
6. Λεβαδειακός 20
7. Εθνικός Αστ. 20
8. Αγροτικός Αστέρας 17
9. Βέροια 17
10. Πανθρακικός 17
11. Πιερικός 16
12. Ηλιούπολη 16
13. Ιωνικός 15
14. Τρίκαλα 15
15. Θρασύβουλος 14
16. Καρδίτσα 11
17. Εθνικός 11
18. Καλλιθέα 10

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

Με τον ίδιο τρόπο μας έκατσε στο σβέρκο και μας ξετίναξε η ΄΄γενια των κλεφτών του Πολυτεχνείου΄΄ !!! Με τον ίδιο τρόπο τώρα θα πάρει .. δρόμο ... κάποτε οταν επιστρέψει κανένας θα λέει ότι ήταν ΄΄αντιστασιακός΄΄ !!!Στο καλό και σας έχουμε ΄΄γραμμένους΄΄ !!! μαλάκες της κλεφτουριάς και της απατεωνιάς, λήσταρχοι που κατακλέψατε τον ιδρώτα του τίμιου Έλληνα

ΑΧΡΗΣΤΟΣ...

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΜΕ!!!
Τα κατάφεραν πάλι εκεί στο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών. Η είδηση για τα σημερινά ογκώδη συλλαλητήρια και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κάνει τον γύρο του κόσμου με φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, εδώ όμως στην Ελλάδα, από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να μεταδοθεί το...
παραμικρό επειδή οι εγκέφαλοι της Ένωσης Συντακτών αποφάσισαν να απεργήσουν την ίδια ημέρα με την γενική απεργία και όχι μια ημέρα πριν ή μια ημέρα μετά! Παρόμοια γκάφα και με την απεργία του Σαββατοκύριακου. Η κρίσιμη για την Ελληνική οικονομία Σύνοδος Κορυφής θα καλυφθεί από όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη εκτός από τα Μέσα της χώρας που την αφορούν άμεσα. Την Ελλάδα. Συγχαρητήρια κύριε Σόμπολε. Μήπως είναι καιρός να παραιτηθείτε και εσείς και όλοι οι άλλοι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ;

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Σιγά μην χαλάσετε τις ζαρτιέρες σας παλιοπουτανίτσες .Αφού θα πείτε ναι σε όλα


Πάνω από 20 βουλευτές πήραν τον λόγο και σφυροκόπησαν και τους δυο υπουργούς. Μεταξύ αυτών η Β. Παπανδρέου, η Κ.Μπατζελή, ο Ι.Αμοιρίδης, ο κ. Σαλαγιάννης, ο Εκτ. Νασιώκας, ο κ. Μακρυπίδης, και ο Κώστας Γείτονας. "Με αυτά που κάνετε δημιουργείτε κρίση εμπιστοσύνης των βουλευτών προς την κυβέρνηση", είπε ο Κ. Γείτονας, ενω ο κ. Νασιώκας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απελευθερώσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Για νεοφώτιστους νεοφιλελεύθερους μίλησε, εννοώντας τον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Σαλαγιάννης.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε εξηγήσεις «πώς και πότε θα βγούμε από αυτό το σκόπελο», η Τόνια Αντωνίου έκανε λόγο για «διγλωσσία» λέγοντας ότι από «το υπάρχουν λεφτά, μειώνουμε τους μισθούς και κάνουμε εσωτερική υποτίμηση της τάξης του 30% έως 40%». Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, το χαρακτήρισε «άδικο», Ο Χρήστος Μαγκούφης από την άλλη, εξέφρασε την εναντίωσή του στη ρύθμιση που αναβάλει την είσπραξη φόρων επί της τηλεοπτικής διαφήμισης μέχρι το 2013, Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με ορισμένες διατάξεις Ο Ηλίας Θεοδωρίδης (ΠΑΣΟΚ), εξέφρασε την ανάγκη επιθετικών μεταρρυθμιστικών πολιτικών, Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλοςσημείωσε πως «οι κυβερνητικοί βουλευτές βρίσκονται πάντα μεταξύ εφικτού και αναγκαίου, βάζοντας στην παρούσα φάση στην άκρη την ιδεολογική διαφωνία τους, ο Θ. Παραστατίδης εκτίμησε πως «η κοινωνία δείχνει ανεκτικότητα έναντι του Μνημονίου», ενώ, μαζί με τον Γ. Κουτμερίδη, καταφέρθηκαν κατά της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσε. Ο Κώστας Καρτάλης ζήτησε να γίνει γνωστό στον κόσμο πότε θα λήξει όλο αυτό, Βάσω Παπανδρέου Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Παπαχρήστος, Μιχάλης Κατρίνης Παναγιώτης Κουρουπλής, Τόνια Αντωνίου άσκησαν κριτική και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κουρουμπλής: Ωμός εκβιασμός - Θα το καταψηφίσω 
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουρουμπλή σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα δώσει μάχη μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για κοινωνική ευθύνη

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Η αλήθεια για την ελληνική κρίση...

Γράφει ο Ίων Στεριώτης


Τον Δεκέμβριο του 2009 σε πολλά Αμερικάνικά site δημοσιεύονταν πληροφορίες ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνια (7η μεγαλύτερη οικονομική οντότητα στον κόσμο) οδεύει σε πτώχευση. Αλλά και η δημοσιοοικονομική κατάσταση σε άλλες 42 Πολιτείες των ΗΠΑ ήταν στα όρια της πτώχευσης.
Ξαφνικά στην Ελλάδα, μια Χώρα του Ευρώ, που όλοι θεωρούσαν μέχρι τότε ευλογημένη για...


 πολλούς λόγους, ο Υπουργός Οικονομικών της βγήκε και δήλωσε στους ντόπιους Δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα βουλιάζει σαν τον Τιτανικό, ότι τα Ταμεία είναι άδεια κλπ.
Η είδηση, που κατευθυνόταν στην εσωτερική, κομματική, πελατεία, έκανε αυτοστιγμεί τον γύρω του κόσμου.
Ταυτόχρονα «αρμόδιοι» έκαναν παιδαριώδεις δηλώσεις του τύπου: όλοι οι Έλληνες θα δηλώνουν πόσες καταθέσεις έχουν στην αρχή του χρόνου και πόσες καταθέσεις στο τέλος του χρόνου και έτσι θα υπολογίζεται το πραγματικό τους εισόδημα (!!!)
Με αποτέλεσμα 32 δισεκατομμύρια καταθέσεων να φύγουν από τις Ελληνικές Τράπεζες για το εξωτερικό και να μείνουν το τραπεζικό μας σύστημα και η αγορά από ρευστότητα.
Η Ελλάδα είχε περίοπτη θέση και από πλευράς οικονομικής, μια και έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, πρώτες ύλες - όπως βωξίτες, απ' όπου παράγεται το αλουμίνιο - και πιθανά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος.
Αλλά και από πλευράς γεωπολιτικής και πολιτιστικής, που της επιτρέπει να έχει χιλιάδες σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, που της αποφέρουν τεράστια ποσά, μια και την επισκέπτονται κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια Τουρίστες.
Και στον χάρτη του Διεθνούς Εμπορίου είναι το κοντινότερο σημείο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, που φαίνεται και από την εκμετάλλευση του κεντρικότερου Λιμανιού της Χώρας μας από την κινεζική COSCO, που διακινεί τον μεγαλύτερο αριθμό κοντέινερ στον κόσμο ημερησίως (περισσότερα από 1 εκατομμύριο κοντέινερ την ημέρα).
Στις 6 Φεβρουαρίου 2010, όπως απεκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ, βασιζόμενος σε δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, έγινε μια μυστική σύσκεψη στην Νέα Υόρκη μεταξύ χρηματο-οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ, και αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή της διεθνούς οικονομικής κοινότητας στα προβλήματα μιας Χώρας του Ευρώ, με στόχο της εξασθένηση του Ευρώ και την στήριξη του δολαρίου.
Το δολάριο για 60 χρόνια παίζει δύο ρόλους: «Νόμισμα αναφοράς» για το διεθνές εμπόριο, τις τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών, για τις τιμές του πετρελαίου και των ναύλων.
Παράλληλα έπαιζε και τον ρόλο «νομίσματος αποταμίευσης» για εκατομμύρια ανθρώπους, που ζουν σε Χώρες με ασταθή νομίσματα και για χιλιάδες Τράπεζες, Οργανισμούς, Επενδυτές, που διαχειρίζονται τεράστια κεφάλαια.
Το Ευρώ, που έχουν σαν νόμισμα τους 470 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και θεωρείται το σταθερότερο νόμισμα στον κόσμο, τράβηξε το ενδιαφέρον των καταθετών και των επενδυτών και η μάζα του Ευρώ ξεπέρασε το 2008 παγκοσμίως την μάζα του δολαρίου.
Τα πάμφθηνα Κινεζικά προϊόντα κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον Κόσμο. Και το γεγονός αυτό δημιούργησε την αρχή της κρίσεως το 2007 μια και πολλές Αμερικανικές Τράπεζες είχαν χρηματοδοτήσει χιλιάδες Επιχειρήσεις, που έκλεισαν, και εκατομμύρια ανθρώπων με στεγαστικά δάνεια, που δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώσουν λόγω της μεγάλης ανεργίας.
Σήμερα οι ΗΠΑ εξάγουν ελάχιστα προϊόντα (κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, οπλικά συστήματα, software) και η εσωτερική αξία του δολαρίου είναι μηδαμινή μια και το εξωτερικό της χρέος είναι τεράστιο και ανέρχεται σε 13,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. [ http://www.usdebtclock.org/ ]
Το εξωτερικό της χρέος καλύπτεται κατά το 1/3 από την Κίνα για πολιτικούς και άλλους λόγους αλλά και από την Ινδία για εμπορικούς λόγους.
Ήδη η τιμή του πετρελαίου και η τιμή του χρυσού ενώ οι τιμές τους εκφράζονται ακόμη σε δολάρια, είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Ευρώ, μια και μόλις πέφτει η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του Ευρώ, η τιμή του πετρελαίου και του χρυσού ανεβαίνει ανάλογα.
Το 2010 ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη για το δολάριο χρονιά. Αν η Καλιφόρνια και άλλες Πολιτείες πήγαιναν για χρεοκοπία, η ισοτιμία του δολαρίου θα βυθιζόταν.
Αν οι αγορές συμφωνούσαν να χρησιμοποιούν το Ευρώ σαν νόμισμα αναφοράς για το πετρέλαιο, τα ναύλα, τον χρυσό, το διεθνές εμπόριο, τότε το δολάριο - και οι ΗΠΑ - θα κατέρρεαν μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες.
Ο έξυπνος χειρισμός του θέματος και η στροφή της προσοχής της διεθνούς κοινότητας από τα Αμερικανικά και Αγγλικά Μέσα Ενημέρωσης προς την Ελλάδα, δημιούργησε έναν νέο στόχο, που απομάκρυνε την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ, όπου έπεσαν έξω μεγάλες διεθνείς Τράπεζες, έκλεισαν οι κολοσσιαίες Αυτοκινητοβιομηχανίες της και οι τοπικές Κυβερνήσεις πολλών Πολιτειών είχαν δημοσιονομικά προβλήματα.
Οι Έλληνες εφοπλιστές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Ελληνική Οικονομία, καλύπτοντας Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με 5%. Δεν πήραν καμία απολύτως απάντηση.
Και οι «αρμόδιοι» προτίμησαν να βγαίνουν στις διεθνείς αγορές και να δανείζονται με 9% και 10%, αυξάνοντας έτσι ακόμη πιο πολύ το Δημόσιο Χρέος και καθιστώντας αδύνατη την αποπληρωμή του.
Το παιχνίδι με το κυνήγι των μαγισσών συνεχίστηκε στην Ευρώπη με στόχο άλλες Χώρες - αλλά και την Αγγλία, που χτυπούσε την Ελλάδα για το χρέος της, ενώ οι Πολιτείες των ΗΠΑ έμειναν στο απυρόβλητο.
Και εδώ αναμασώνται οι προφητείες Αμερικανών και Άγγλων Οικονομολόγων, που μας συνιστούν «φιλικά» να επανέλθουμε στην δραχμή.
Ξεχνούν όμως να αναφέρουν ότι μετά την επιστροφή μας στην δραχμή θα ακολουθήσουν μία ή δύο υποτιμήσεις 15% - 20% και η αποπληρωμή των τεραστίων δανείων, που πήραμε σε Ευρώ και σε δολάρια με επιτόκια 9% και 10%, θα είναι πλέον απολύτως αδύνατη.
--Ο κ. Ίων Στεριώτης είναι νομικός και οικονομικός σύμβουλος τραπεζών και επιχειρήσεων, πολιτικός και οικονομικός αναλυτής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών & Οικονομικών Μελετών (ΙΓΟΜ) και τ. Καθηγητής του European University
http://www.elzoni.gr/

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Ο Παναιτωλικός ήθελε τη νίκη για να ανέβει στην κορυφή της Football League, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση από τον Πανθρακικό και ήταν καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’ με κεφαλιά του Μπούρμα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα μέχρι το 30’, όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός βγήκε από το «καβούκι» του, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα και να ισοφαρίσει, με τους Αγρινιώτες να ανεβαίνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μπουμάλ (74' Μπαϊκαρά), Γκούρμα, Γκούνκελ (87' Ετζενγκουέλε), Δέντσας, Καραμαλίκης (77' Παππάς).

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): 
Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Κανωτίδης, Νατσούρας, Ζησόπουλος, Μαρσέλο (80' Μπουντούρης), Λόπεζ, Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης (69' Καζάκης), Παπουλής, Σίμωσης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. Παναιτωλικός   32
2. ΠΑΣ Γιάννενα   30
3. ΟΦΗ   26
4. Διαγόρας   25
5. Λεβαδειακός   20
6. Δόξα Δράμας   20
7. Αγροτικός Αστέρας   17 
8. Εθνικός Αστέρας   17
9. Ηλιούπολη   16
10. Πιερικός   15
11. Ιωνικός   15
12. Θρασύβουλος   14
13. Πανθρακικός   14
14. Βέροια   14
15. Τρίκαλα   12
16. Αναγέννηση Καρδίτσας   11
17. Εθνικός   11
18. Καλλιθέα   9

Το Παρόν της Κυριακής

Ξεφτιλισμένοι δημοσκόποι της Public Issue και της Καθημερινής Θα σας ξεμπροστιάσουμε ξεφτιλισμένοι γκαιμπελίσκοι του Φαλήρου

Δεξιοί του Κολωνακίου και του Παλαιού Ψυχικού.
Νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές - εφοπλιστές - τσιράκια της Αμερικής.

Το γεγονός:
Αύριο η Καθημερινή, οι νεοφιλελεύθεροι κήρυκες της σοσιαλβαρβαρότητας ,θα δημοσιεύσουν το 'βαρόμετρο' της Public Issue, στο οποίο η διαφορά Πα.Σο.Κ. - ΝΔ να εκτοξεύεται στις 9 μονάδες διαφορά (39% Πα.Σο.Κ. - 30% ΝΔ).

Για να δούμε το 'βαρόμετρο' τι έδειχνε την Κυριακή της 7ης Νοέμβρη...

Καταλάβατε τίποτα;
Η διαφορά στο 1,9% τον Νοέμβρη και ένα μήνα μετά στο 9%.
Πώς αλήθεια γίνεται κάτι τέτοιο εν μέσω αγανάκτησης κατά της κατοχικής κυβέρνησης του ΓΑΠ;
Πώς συμβαίνει το αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να χάνει ποσοστά ενώ, η κυβέρνηση να κερδίζει, όταν ανακοινώνει τα πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα μετά τον εμφύλιο πόλεμο, και καταργεί βασικά εργασιακά δικαιώματα;
Πώς είναι δυνατόν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που αντιστάθηκε στον 'έπαρχο' Στρος Καν και του είπε στα 'μούτρα', "Όχι δεν συναινενώ" να μην καρπώνεται τίποτα από την πολιτική βούληση του λαού;
Ρητορικά ερωτήματα.. 

Το έργο το στήσατε όμορφα...
Αλλά ξεχάσατε πως το προηγούμενο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ακόμα νωπό στη μνήμη και την σκέψη των πολιτών.
Όπως επίσης τον εξευτελισμό που βιώνουν από την μειοδοτική κυβερνηση του Πα.Σο.Κ., τις τελευταίες μέρες.
Οι απαντήσεις θα έρθουν και πάλι από το λαό όση προσπάθεια και να κάνετε για να χειραγωγήσετε το πολιτικό τους γίγνεσθαι.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ

Αντίσταση με τη διαδικασία του ... κατεπείγοντος

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη 

Αυτοί φέρνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μια μέρα στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο της τρόικας που κατεδαφίζει σε 24 ώρες ό,τι εργασιακό δικαίωμα κατακτήθηκε με αγώνες, με πόνους, αίμα και δάκρυα τα τελευταία 100 χρόνια. Με πρωτοπορία και μπροστάρη το ΚΚΕ τα 90 τόσα απ' αυτά. Κι όμως εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι!
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η αντίσταση. Θέλουν να πατάξουν κάθε μορφή συνδικαλισμού; Το ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ δεν τρώγονται εύκολα. Μήτε καν! Οπου διαλυθούν ή δεν υπάρχουν θα συγκροτηθούν πρωτοβάθμια σωματεία και το μέτωπο θα πλατύνει, θα υψωθεί, από επιχειρηματικό Νταχάου σε Νταχάου. Απ' την αρχή και αν χρειαστεί, απ' το μηδέν ακόμη, με κόπους και ξόδεμα προσωπικό απ' ό,τι δεν περισσεύει καν.

Το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, τώρα το θέτει σκληρά κι ανελέητα, ιστορικώς αναγκαίο και προκλητικό σε απάντηση η διαστροφική...
αντιμετώπιση της παγκόσμιας, πανευρωπαϊκής και εγχώριας καπιταλιστικής κρίσης.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουν αυτοί. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε εμείς σ' αυτόν τον πόλεμο εναντίον μας, των παιδιών και των γερόντων μας. Θα κάτσουμε να παραλύσουμε μπροστά στα ...μαθήματα μαρξισμού αλά Γ.Α.Π. συγκινημένοι που ως και το μεγάλο κανάλι μιλάει με την «ξύλινη» κουκουέδικη γλώσσα για εργασιακό μεσαίωνα, ή θα εξαντλήσουμε κάθε γνωστή αλλά και ολότελα νέα μορφή πάλης ώσπου να πάρουμε πίσω όχι μόνον όσα χάνουμε, αλλά και όσα δικαιούμαστε; Το σύνολο του πλούτου που παράγει η εργατική τάξη αλλά δεν νέμεται όσο μένει εκτός εξουσίας.

Ο καθένας και το λιθαράκι του. Τώρα που ο ενδοευρωπαϊκός καπιταλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται και αντιφάσκει, πνιγμένος απ' την αγωνία των αντιθέσεων συμφερόντων με ΗΠΑ, Ιαπωνία κι άλλους παίκτες στη γεωπολιτική σκακιέρα, με την ηγεμονική Κίνα απέναντι, ας ξεδιπλώνουμε τα τρικ τους όποτε κι όπου μπορούμε. Αν βρεθεί κάποιος να σας πει ότι τώρα οι Αμερικάνοι ασχολούνται με τις διαρροές στο διαδίκτυο (wikileaks) κι άλλα τέτοια «παράξενα και περίεργα» που γιγαντώνονται την κατάλληλη, για τους διεθνείς κερδοσκόπους, στιγμή, ιδού η άλλη σκοτεινή μορφή της κρίσης του κεφαλαίου και των βρωμερών μεθόδων που χρησιμοποιεί για να χαυνώνει τις μάζες. Για να μη σηκώνει κεφάλι ο Αμερικανός εργάτης, ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, πρέπει να πεισθεί ότι η χώρα του κινδυνεύει. Ετσι κι ο Ελληνας. Αλλα τα μέσα στην υπερδύναμη, άλλα στην ψωροκώσταινα, ίδια τα θύματα, ένας ο θύτης.

Ιδού λοιπόν: Wikileaks. Ο αρχηγός συλληφθείς για σεξουαλική επίθεση. Ομως το ΔΣ του ιστότοπου - «αποκάλυψη», είναι σκέτη αποκάλυψη. Μέλη: ο Μπεν Λόρι, πρώην αξιωματούχος ασφαλείας του Google. Βαν Νταν, ο υλοποιητής της «πορτοκαλί επανάστασης», Ουκρανία 1998. Βαν Τιουκάι, ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Κίνας. Ξία Κιανγκ, πρόεδρος του «Κίνα - Ιντερνετ» στο Μπέρκλεϊ και εργαζόμενος στο ραδιοσταθμό «Free Asia» του Σόρος. Τάσι Καμσιτσάν της «Δημοκρατικής πλατφόρμας», πάλι του Σόρος, για το Θιβέτ!!!

Είπατε κάτι; Ψάξτε στα «δημοκρατικά» συνδικάτα, φόρα, κόμματα κι έναν Σόρος, θα βρείτε. Κερδοσκόπο και φίλο του Γ.Α.Π. Ο πρώτος που τον επισκέφτηκε πριν καν ορκιστεί πρωθυπουργός.

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Σαν σήμερα το 1893 η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση...ενώ 70 χρόνια μετά πήρε Νόμπελ

Το 1893 στις 10 Δεκεμβρίου η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση.Ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε πει την ιστορική φράση "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν"...Μετά από 70 ακριβώς χρόνια η Ελλάδα πήρε το πρώτο Νόμπελ Λογοτεχνίας με το Γιώργο Σεφέρη.
Είναι σίγουρο πως αυτή η χώρα είναι ή του ύψους ή του βάθους.Η παρακμή που ζούμε ή θα... μας πνίξει ή θα μας σηκώσει ξανά ψηλά.Από εμάς εξαρτάται.Το επόμενο Νόμπελ λέτε να το πάρουμε σε 70 χρόνια;