Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αιτωλοακαρνανία: Ποιοι λιάζονταν στην παραλία του Λούρου ;


Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι αποφάσισαν χθες να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του Λούρου, αφού όπως βλέπετε στη φωτογραφία στην παραλία, κάτω από τις ομπρέλες, ξεκουράζονταν αρκετές αγελάδες, οι οποίες δεν πτοούνταν από την παρουσία, των λουομένων.
 
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές οι οποίες, μετά από περίπου μία ώρα, απομάκρυναν τα ζώα, ενώ σύμφωνα με τους λουόμενους το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα χρόνο κράτησε η «επίδραση» του «μαζί τα φάγαμε» καθηλώνοντας τον κόσμο σπίτι του...


Τέλος Χρόνου...ρολαβαίνουν, δεν προλαβαίνουν!Ο λόγος για όσους ζυμώνουν την ιδέα της κυβέρνησης τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων που όμως μας πληροφόρησε η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ, την επιθυμεί το 30, 9%, με ένα άλλο 22, 7% (κοντά ένας στους τέσσερις) να επιθυμεί έναν ηγέτη με ηγέτη με κύρος και εξουσίες που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις γρήγορα «χωρίς να εμποδίζεται από το Κοινοβούλιο και τις εκλογές»! Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 44,4%, δηλαδή σχεδόν το...

μισό εκλογικό σώμα θέλει οικουμενική κυβέρνηση. Και το κερασάκι: πάνω από το μισό (52,7%) θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός έλεγχος από την τρόικα!!!
Το φτιάξανε το μοντελάκι που θέλουνε να μας φορέσουν, τώρα που βλέπουν ότι ο πολιτικός χρόνος έληξε. Αλλά τι εναλλακτική διαφημίζουν οι τεχνοκράτες σε σχέση με τον πρωθυπουργό τον οποίοαποδοκιμάζει το 72% (τον δε Σαμαρά υποτίθεται ότι αποδοκιμάζει το 73% του δείγματος); Και τον αποδοκιμάζουν όχι προφανώς σύμφωνα με το επιχείρημα των παπαγαλακίων, ότι δηλαδή καθυστερεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Τουλάχιστον αυτό απαντάει το 61,9% το  οποίο υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα(ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) κινούνται «σε λάθος κατεύθυνση».
Άρα τι καλά που έχει τον οικονομικό έλεγχο η τρόικα που οι πολιτικές της είναι σε λάθος κατεύθυνση(!)..
Την ίδια ώρα, τα ραδιοκάναλα που μάλλον βιαστήκανε τις πρώτες μέρες να δώσουν έκταση στην προβολή των «αγανακτισμένων» στις πλατείες μόνο και μόνο επειδή ήταν «ακομμάτιστες», άρα κατά τη λογική τους ακίνδυνες, πλέον μην μπορώντας να αγνοήσουν το γεγονός ότι επιμένουν, διογκώνονται και ίσως να ριζοσπαστικοποιούνται, συνεχίζουν να τις παρουσιάζουν, αλλά ως κάτι ανάμεσα σε χάπενινγκ που στήθηκε με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και Euro 2004.
Όποιος όμως έχει κατέβει λίγο πλατεία δεν θέλει πολύ να διαπιστώσει, όσο ακίνδυνα κι αν θεωρεί κάποια από τα συνθήματα, όσο κι αν ακόμα δεν έχει βρεθεί συνισταμένη σε έναν στόχο, όσο κι αν πιστεύει ότι όλο αυτό είναι εκτεθιμένο στην ενσωμάτωση και τη χειραγώγηση, ότι ο κόσμος αν μη τι άλλο βάζει στο ίδιο τσουβάλι πολιτικούς, επιχειρηματίες και τεχνοκράτες, μιλώντας για «ολιγαρχία».
Προς το παρόν δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία και αν τελικά θα ριζοσπαστικοποιηθεί ή θα ενσωματωθεί σε μια λύση φιλική για το σύστημα. Το σίγουρο είναι ότι η οργή της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου αφορά το σύνολο της πολιτικο - οικονομικής ελίτ και μάλλον αυτοί που σκέφτονται τα προαναφερθέντα σενάρια και τα αποτυπώνουν σε «δημοσκοπήσεις», άργησαν κανά χρόνο, αφού πέρυσι, όταν ακόμη ήταν φρέσκο το σοκ της υπαγωγής στην επιτήρηση, μπορεί να είχαν μεγαλύτερη αποδοχή.
Γιατί αυτό που πάει να γίνει αυτή τη στιγμή – ανεξαρτήτως κατάληξης  ξαναλέμε – είναι ότι ο κόσμος μαθαίνει τη ζύμωση στο δρόμο και οικοδομεί εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στον διπλανό του. Μπορεί άλλοι να έχουν καταλάβει περισσότερα άλλοι λιγότερα για το που μας πάνε, αλλά πλέον οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η λύση δεν είναι στους «από πάνω» αλλά ανάμεσά τους. Αυτή τη στιγμή που οι από τα κάτω – το λιγότερο  - επικοινωνούν πάνω  στο κοινό τους πρόβλημα χωρίς τη διαμεσολάβηση των κυρίαρχων ΜΜΕ διεκδικώντας «δημοκρατία», την ώρα που ο καθένας είναι σε θέση να διαπιστώσει από μόνος του τι πιστεύει ο διπλανός του και δεν περιμένει τις δημοσκοπήσεις, την ώρα που και τα παιδιά γνωρίζουν ότι «πουλάνε την Ελλάδα», στήνονται δημοσκοπήσεις που δεν διερευνούν καν το ενδεχόμενο ενίσχυσης της δημοκρατίας αλλά μόνο αυτό της εγκατάλειψής της... Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται; Δεν τους νοιάζει. Τόσο απλά...
Υ.Γ.:Ένα χρόνο κράτησε η «επίδραση» του «μαζί τα φάγαμε» καθηλώνοντας τον κόσμο σπίτι του. Ήταν λίγο ήταν πολύ, τώρα πια δεν έχει σημασία... 

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ...


ΣΕ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Η ΒΑΡΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Από χθες σας επισημαίναμε ότι το μέτωπο του "ΟΧΙ των τριών αρχηγών δεν πρόκειται να σπάσει. Επί της ουσίας ξεκινάει ένα καυτό και πολύ κρίσιμο Σαββατοκύριακο για τον Παπανδρέου. Ήδη, όπως μάθαμε, το δεξί χέρι του... η Βάρτζελη άρχισε τα τηλέφωνα για τις επαφές με υπουργούς και στελέχη σε Μαξίμου και Καστρί. Η μέχρι τώρα τάση είναι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οι αποφάσεις όμως θα παρθούν το επόμενο 48ωρο σε Καστρί και Μαξίμου.ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΕGA ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.Το σκηνικό που θα διαμορφωθεί έχει να κάνει και με την αλλαγή δεδομένων. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο... στριμωγμένος της υπόθεσης ήταν ο Σαμαράς. Από το τέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών άλλαξε το πράγμα. Οι αποφάσεις περνάνε στα χέρια του Παπανδρέου και αυτός θα είναι ο στριμωγμένος της υπόθεσης. Θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως θα πάει τον Σαμαρά το Μεγάλο Κανάλι. Εάν είναι ανεκτικό μαζί του, όπως αναφέρουν οι πηγές μας το παιχνίδι γυρνάει τούμπα για τον Παπανδρέου. Δεν θα έχει κανένα σύμμαχο μαζί του...

Το μεγάλο "ΟΧΙ" του Σαμαρά

Καρατζαφέρη και κάποιοι άλλοι ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

και η ηρωική κατάληξη που ανέδειξε τον ηγέτη και το εθνικό του φρόνημα Θυμήσου μαζί μας....

ΕΥΤΥΧΩΣ….


Οι αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως πλην ενός, του Ευρυβιάδη, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν δέχθηκαν να πλύνουν τα λερωμένα και τα άπλυτα του κ. Παπανδρέου.

Ευτυχώς δεν υπήρξε συναίνεση.

Ευτυχώς γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Ευτυχώς δεν θα μας διαλύσει ο Παπανδρέου με τις ευλογίες όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Ο οδικός χάρτης του μνημονίου μας οδήγησε στον γκρεμό.

Και τώρα ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει μόνος του τον δρόμο προς την αναγκαστική καταστροφή του τόπου.

Αλλά δεν θα πάει μακρυά. Θα μας βρεί μπροστά του.

Κύκνειο άσμα...


Με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην εκμαίευση της συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να έρθει σε συνεννόηση με τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στη ...Βουλή παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα της οικονομίας –επί της ουσίας- δεν έχουν μεταβληθεί. 
Από την προηγούμενη Τρίτη, που ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τον κ. Αλέξη Τσίπρα (αλλά και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Φώτη Κουβέλη που δεν έχουν προσκληθεί στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο) η προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση είναι να πειθαναγκαστεί η αντιπολίτευση να πει το «ναι» στο αίτημα για συναίνεση. 

Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων είναι αναγκαία συνθήκη για να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος της μείωσης των ελλειμμάτων και της αντιμετώπισης του χρέους. Το επιχείρημα που επαναλαμβάνουν τις τελευταίες μέρες συνεργάτες του κ. Παπανδρέου είναι ότι η πολιτική συναίνεση θα αποτελέσει απόδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας της χώρας στη διεθνή κοινότητα και θα διευκολύνει τους εταίρους της Ελλάδας ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του δημοσίου. 

Στη σύσκεψη της Παρασκευής, εκτός από τους κυρίους Παπούλια, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Τσίπρα και την κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αναμένεται να είναι παρόντες και οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να περιγράψει την οικονομική κατάσταση και να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία της χώρας για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του οικονομικού επιτελείου, πρέπει να οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις για το 2011 (δηλαδή οι πολιτικές για την εξοικονόμηση επιπλέον 1,6 δισ. ευρώ), να συμφωνηθεί το μεσοπρόθεσμο, να γίνουν οι πρώτες άμεσες ενέργειες για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, να οριστικοποιηθεί το συνολικό πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να έχουν ληφθεί μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουνίου οπότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού οικονομικού προγράμματος από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. 

Αμέσως μετά προγραμματίζεται η τελική έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το υπουργικό συμβούλιο και η επικύρωσή του από τη Βουλή. 

Η εισήγηση της Τρόικας 

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται η επίσημη εισήγηση της τρόικας για το αν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας, η οποία συνδυάζεται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου. 

Οι εξελίξεις αυτές γίνονται ακόμη πιο δραματικές μετά την δημόσια παραδοχή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι τα ταμειακά διαθέσιμα στο γενικό λογιστήριο του κράτους επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Η αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών ότι υπάρχει κίνδυνος το δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών μέσα στις επόμενες 50 ημέρες, σε συνδυασμό με την δήλωση της επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν ότι ή θα συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή θα επιστρέψουμε πίσω στη δραχμή, είναι οι δύο καταλύτες που θα οδηγήσουν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 

Ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να καταστήσει το “όχι” της ΝΔ στη συναίνεση σαν μια επιλογή «ανυπόφορη» για τη ΝΔ. 

Στελέχη της ΝΔ υπαινίσσονται ότι ο πρωθυπουργός κάνει μια απόπειρα να εκβιάσει τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική που ασκεί και δεν αποκλείουν ακόμη και την πιθανότητα δημοψηφίσματος, ενδεχόμενο που ισχυροποιείται από το γεγονός ότι η σύσκεψη της Παρασκευής θα γίνει υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όχι απίθανες οι εκλογές 

Κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης εικάζουν ότι ο κ. Παπανδρέου πιθανώς να προτείνει λύσεις οικουμενικές, τις οποίες θα παρουσιάσει σαν μια δική του παραχώρηση. Η πιθανότητα «συγκυβέρνησης» με τις δυνάμεις των προθύμων, ή και με τη μορφή της αξιοποίησης τεχνοκρατών ή των λεγομένων αρίστων με απήχηση διακομματική έπειτα από έναν ανασχηματισμό συζητείται εντόνως. Το σενάριο των εκλογών δεν προβάλλει ως το επικρατέστερο, δεν είναι όμως απίθανο, ειδικώς στην περίπτωση που στην αυριανή συνεδρίαση οι πολιτικοί αρχηγοί οδηγηθούν σε ρήξη.
Το επιχείρημα του κ. Παπανδρέου σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι ότι ο κ. Σαμαράς τορπιλίζει την εθνική ανάγκη για συνεννόηση και ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει είναι ο λαός. Η ΝΔ αντιτείνει ότι η άρνηση στο αίτημα για συναίνεση σε όλα είναι αποτέλεσμα στάθμισης των δεδομένων και τελικώς συνιστά πολιτική θέση που δεν μεταβάλλεται αναλόγως της πίεσης που ασκείται από τον πρωθυπουργό. 

Με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, το ΚΚΕ διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί στους εκβιασμούς και τα «τρομοκρατικά» διλήμματα για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος και επισημαίνει ότι ανάμεσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση – πλουτοκρατία υπάρχει χάος. 

Προτού αποδεχθεί την πρόταση για συμμετοχή του στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συνομιλήσει με τον κ. Παπούλια. 

Στην επικοινωνία αυτή, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι είναι ανάγκη η Προεδρία της Δημοκρατίας να προστατευθεί και να μη γίνει μέρος σχεδιασμών και κομματικών σκοπιμοτήτων, ενώ σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όπως προέκυψε ανεύθυνα από τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη.

Ένα πολιτικά χρεωκοπημένο κόμμα δεν μπορεί να βάζει διλήμματα...


Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επιδρομής από την κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, με την υπογραφή του -καταδικαστικού για τη χώρα και τους πολίτες της- Μνημονίου και τη συνακόλουθη λήψη των πιο ακραίων φορολογικών, δημοσιονομικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί ποτέ και τα οποία οδήγησαν σε τέτοια ύφεση και φτώχεια, ώστε δεν μπορεί να αντέξει άλλο η κοινωνία.
Η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να...
αποσπάσει την επιδιωκόμενη συναίνεση και να καταστήσει και άλλους συνυπεύθυνους στο καταστροφικό του έργο, μπορεί να φθάνει μέχρι και σε σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών ή και υιοθέτηση κάποιων προτάσεων της Ν.Δ. για την οικονομία. 

Είναι προφανές, όμως, ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ύστατος αυτός πολιτικός ελιγμός του πρωθυπουργού αποσκοπεί, όχι στη σωτηρία του τόπου, αλλά στην πολιτική διάσωση του ίδιου - ούτε καν της κυβέρνησής του. 
Είναι σαφές ότι η μέχρι τώρα πορεία του Γ. Παπανδρέου στη διακυβέρνηση της χώρας και η αποτυχημένη συνταγή πολιτικής που ακολούθησε, φέρνοντας την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, καθιστούν απαγορευτική την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό. 
Και, ειλικρινά, αυτό δεν το λέμε για λόγους πολιτικής αντιπαλότητας.Είναι η σκληρή πραγματικότητα. 
Ασφαλώς, είναι σημαντική η υπεύθυνη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα σε ένα κλίμα διεθνών πιέσεων και εκβιασμών και με τη χώρα να κινδυνεύει με χρεοκοπία. 
Το βέβαιο είναι, όμως, ότι έχει χρεοκοπήσει πολιτικά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος απέδειξε, με την πολιτική του, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και γι’ αυτό πρέπει να φύγει.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

H Mαρια....της ΝΤΡΟΠΗΣ

Τελικα οπως φαινεται η καριερα της ξεκινησε και θα κλεισει ως ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ!

Ξεκινωντας σαν εκφωνητρια σε ενα αγωνα για την απελευθερωση του Ελληνικου Λαου.

Και κλεινωντας παλι σαν εκφωνητρια τρομοκρατικων και εκβιαστικων δηλωσεων με σκοπο αυτη τη φορα την ολοκληρωτικη υποδουλωση του Ελληνικου Λαου

Παντως για εκφωνητρια δεν της πηγε κι ασχημα η ζωη της.
Γιατι αν περιμενε με το πανεπιστημιακο της πτυχιο να κερδισει οσα κερδισε σαν "εκφωνητρια".......

Για του λογου το αλληθες

Εκπαίδευση

- Πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - 1975

Εργασιακή Εμπειρία

- Pechiney Aluminum Industries (1974) - Μηχανικός
- Υπουργείο Συντονισμού της Ελλάδας. Τμήμα Σχεδιασμού εισαγωγών – εξαγωγών (1975-1976)
- Helector S.A. Τμήμα Ενέργειας και Διαχείρισης Αποβλήτων (2003-2004)-Διευθύντρια Τμήματος

Απο την προσωπικη της ιστοσελιδα


ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΣΗΜΑ.
ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΣΗΜΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ....ΧΕΣΜΕΝΑ

Τρεις γκάφες που μας κόστισαν ακριβά


Τρεις μεγάλες γκάφες του οικονομικού και επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης κόστισαν ακριβά στους Έλληνες πολίτες, καθώς επιτάχυναν την ύφεση, έδωσαν ευκαιρία στους κερδοσκόπους και βύθισαν τους Έλληνες πολίτες στην αγωνία και την κατάθλιψη.

Ο στόχος του επιτελείου του πρωθυπουργού και τις τρεις φορές ήταν ο ίδιος: να θορυβηθούν οι πολίτες ώστε να περάσουν με ευκολία οι δύσκολες και σκληρές αποφάσεις που υπαγορεύουν οι δανειστές μας.

Η πρώτη μεγάλη γκάφα έγινε την περασμένη άνοιξη, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίασε ...
την ελληνική οικονομία με τον «Τιτανικό» και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Τότε εκτινάχτηκαν τα spread καθώς οι περίφημες αγορές άδραξαν την ευκαιρία που περίμεναν καιρό και πόνταραν με ασφάλιστρα και στοιχήματα στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών δέχτηκε σκληρή κριτική για αυτή τη φράση από τραπεζίτες, οικονομικούς παράγοντες, επιχειρηματίες, την αντιπολίτευση αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης, ότι διέσυρε τη χώρα. Είναι ενδεικτική η φράση έμπειρου κομματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε πει εκείνη την περίοδο σε πηγαδάκι της Βουλής: "Ο Γιώργος έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος που δεν θα το έκανε ποτέ ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τη ζωή. Στο χωρίο μου λένε «δεν διασύρεις ποτέ την αδερφή σου δημοσίως εάν θέλεις να την παντρέψεις»".

Παρά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε γι' αυτή του τη στάση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την περασμένη Δευτέρα μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά προχώρησε στη δεύτερη μεγάλη πολιτική και επικοινωνιακή γκάφα, με στόχο ξανά να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το δεύτερο σκληρό πακέτο μέτρων. Είπε με έμφαση ότι το δημόσιο έχει χρήματα για να δώσει μισθούς και συντάξεις μέχρι τον Ιούλιο. Μια δήλωση που έβαλε βόμβα στα θεμέλια της αγοράς. Επιχειρηματίες λένε ότι η ήδη μειωμένη κατανάλωση έπεσε ραγδαία μετά τη μοιραία δήλωση, ενώ πολλαπλασιάστηκαν οι καταθέτες που πήραν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Η τρίτη δήλωση της καταστροφής ήρθε από τις Βρυξέλλες και την επίτροπο, κυρία Μαρία Δαμανάκη. Η επίτροπος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι υπάρχουν στο τραπέζι των αξιωματούχων της Κοινότητας σενάρια για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Σχεδόν 24 ώρες αργότερα, ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αδυνατούν να αποκρυπτογραφήσουν το χρησμό της κυρίας Δαμανάκη. Οι περισσότεροι πάντως πιστεύουν το αυτονόητο: η επίτροπος, σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο παρενέβη στην ελληνική πολιτική σκηνή -κάτι που δεν έχει δικαίωμα να κάνει ως επίτροπος- για να θέσει το δίλημμα ότι εάν δεν περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση.

Στη κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη καθώς δεν είναι λίγοι που μιλούν για «μαθητευόμενους μάγους» οι οποίοι βάζουν τη λάθος ώρα τα λάθος διλήμματα στους πολίτες, με αποτέλεσμα να επιταχύνουν την πορεία προς την καταστροφή.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΚΡΙΜΑ, ΜΑΡΙΑ...

Tου Αντώνη Δελλατόλα
(από το Ποντίκι)
«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας είναι το ευρώ…».
Τάδε έφη Μαρία Δαμανάκη σε ένα ξέσπασμα αγωνίας για την τύχη της χώρας, όπως η ίδια τη βιώνει στις Βρυξέλλες από την καλοπληρωμένη θέση – προστατευμένη...
από κάθε είδους λόμπι, πολιτικό και οικονομικό – του επιτρόπου της Ε.Ε.
Και η διάλυση του κοινωνικού κράτους;
Τα ρημαγμένα νοικοκυριά;
Οι συνταξιούχοι που πληρώνουν ακριβά το μνημόνιο;
Οι εκατοντάδες επιχειρηματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους εξαιτίας της ύφεσης;
Οι συνεπείς φορολογούμενοι που πέφτουν θύματα του... αλχημιστή Παπακωνσταντίνου;
Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι;
«Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες», καταλήγει στη δήλωσή της η Μαρία Δαμανάκη.
Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, μπαίνουν στα… «υπόλοιπα», ακόμα κι αν συνιστούν ζητήματα Δημοκρατίας, για την οποία κάποτε αγωνίστηκε.
Κρίμα, Μαρία.
ΥΓ.: Επειδή, όπως λένε, «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», με τη Μαρία συνδέομαι φιλικά και πολιτικά πάνω από 20 χρόνια. Και στήριξα με επιμονή τις θέσεις της, όταν βρισκόταν σε άλλα μετερίζια. Έτσι, για να εξηγούμαι καθαρά στους αναγνώστες.

Οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες διαδηλώνουν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα. Η διαδήλωση του Συντάγματος ζωνταντά από το SKAI.gr με Facebook live stream chat. Οι "Αγανακτισμένοι" σε Ισπανία και Ελλάδα.ΔΕΙΤΕ LIVE TI ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ.

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.....ΑΧ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σε μεγάλο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο εξελίσσεται η διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή. Περισσότεροι από30.000 πολίτες τώρα συμμετέχουν, άλλοι σιωπηλά και άλλοι με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου. Το...
κυρίαρχο σύνθημα το "κλέφτες - κλέφτες" και το "παρ'τη Μάργκαρετ και μπρος, δεν σε θέλει ο λαός", "όχι στη νέα κατοχή" κλπ! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένταση ούτε... προβλήματα στον χώρο της συγκέντρωσης. Όλα κυλούν ομαλά

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μακελάρηδες της ζωής μας δεν σας χωράει όλους το προεδρικό αεροπλάνο


Αποφασίζομεν και διατάσσομεν,Στρατηγός Ζαγοριανάκος!
Παροιμιώδης φράση από την εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών.
Σήμερα:αποφασίζομεν και ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, πρωθυπουργός Γιωργάκης και οι συν αυτώ το σωτήριον έτος 2011.

Και τότε και τώρα για το καλό μας, για τη σωτηρία της πατρίδας φαινομενικά! για τις τσέπες των ολίγων στην πραγματικότητα. Για την κονόμα των παγκόσμιων Τραπεζιτών και των εδώ ανταποκριτών τους.
Τα πάντα στο σφυρί, ακόμα και το νεράκι του Θεού χωρίς καμιά εγγύηση για ανάκαμψη, χωρίς καμιά προοπτική για φως στο ατελείωτο τούνελ που χώσανε τον Ελληνικό λαό, χωρίς ένα στοιχειώδες μέτρο ανάπτυξης και παραγωγής.

Ενα χρόνο πριν που οι αδιάβαστοι Ελληνες Βουλευτές και οι μαθητευόμενοι μάγοι-υπουργοί ψήφιζαν το Μνημόνιο όλοι βλέπαμε και γράφαμε πως δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο αλλά αυτοί εκεί: υπέγραψαν το ξεπούλημα της πατρίδας και την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού ελαφρά τη καρδία. Εκοψαν μισθούς και συντάξεις, ...
άφησαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κόσμο στο δρόμο και χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες με λουκέτα και σε απόγνωση.

Κι ενώ η χώρα στενάζει από την ανέχεια και την καλπάζουσα εγκληματικότητα,αυτοί οχυρωμένοι πίσω από νόμους που οι ίδιοι  θέσπισαν και την καλοπέραση που τους εξασφαλίζει ο παχυλός μισθός και τα έξτρα κέρδη από δουλειές των λευκών κολάρων (177 εκ. μοιράστηκαν οι κερδοσκόποι από τα CDS του ΤΤ) εξαπολύουν καινούργια φοροκαταιγίδα, ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και "έξοδο" από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα χιλιάδων εργαζομένων! Ταυτόχρονα πλείστοι εξ' αυτών ζουν  σαν κροίσοι και φορτώνουν στο κράτος ακόμα και τα προσωπικά τους έξοδα!

Με ποια λογική μωρέ αυξάνετε φόρους και τέλη σε καιρό πλήρους ύφεσης, ανεργίας, χαμηλότατων μισθών και ευελπιστείτε μάλιστα σε ανταπόδοση;

Κι από την άλλη δεν κάνετε καμία απολύτως πρακτική κίνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη βεβαιωμένων φόρων,μόνο λόγια, διαπιστώσεις, σχέδια και μέτρα ανεφάρμοστα. Κανένας κλέφτης στη φυλακή, καμία θυσία εκ μέρους των πολιτικών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Ούτε ένα έργο ανάπτυξης.

Ποιος σας εξουσιοδότησε μακελάρηδες  της ζωής και των ονείρων μας γι' αυτό το ξεπούλημα;
Πως είναι δυνατόν μια χούντα εξωνημένων να παίρνει αποφάσεις για την υποθήκευση του μέλλοντος ενός περήφανου λαού;

Ποιος σας εγγυάται ότι και αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε στις τσέπες των επιτήδειων; Οταν τελειώσουν τα προς πώληση φιλέτα τι θα γίνει; από που θα υπάρξουν νέοι πόροι;

Τόσοι άνθρωποι στο δρόμο πως θα ζήσουν; Ποια η μέριμνα για τις  αδύναμες κοινωνικές ομάδες; Ακόμα και τους ΑμεΑ πέταξαν στο δρόμο! Αναίσθητοι και ανάλγητοι έχουν κάνει κουρελόχαρτο ως και το Σύνταγμα. Εχουν καταλάβει που οδηγούν τον τόπο; ή νομίζουν πως θα προλάβουν να δραπετεύσουν  όλοι τους με το προεδρικό αεροπλάνο; Δεν χωράτε θα χρειαστούν κι ελικόπτερα! 

Λεηλασία ενός λαού.Σόκ και δέος προκαλούν τα νέα μέτρα.


Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την περσινή αποτυχημένη συνταγή με την εύκολη αρπαγή του εισοδήματος των απροστάτευτων.
ΚΟΨΙΜΟ φοροαπαλλαγών, περικοπή συντάξεων, μείωση μισθών, επιβάρυνση πλήθους προϊόντων (κυρίως τροφίμων) με ΦΠΑ 23% (από 13%), επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, νερό και φυσικό αέριο, αύξηση τελών κυκλοφορίας και πώληση μέχρι και 100% δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων. Αυτή η νέα επιδρομή στα εισοδήματα και τη δημόσια περιουσία πέρασε από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Υλοποιείται αμέσως και μέχρι το 2015, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 78,4 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στο σύνολό τους τις προσεχείς ημέρες. Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι μαζί με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων είναι η συνταγή που εφαρμόστηκε και πέρυσι, οδηγώντας σε ....
αποτυχία όλους τους στόχους της κυβέρνησης και τη χώρα σε βαθιά ύφεση.
Τις δραματικότερες αλλαγές στα 37 χρόνια της μεταπολίτευσης φέρνει το πακέτο μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Προκαλεί σοκ και δέος με τις ανατροπές στην κοινωνική πραγματικότητα

Από χθες τίποτα πια δεν είναι ίδιο στην Ελλάδα. Και το αύριο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το χθες, είτε η κυβέρνηση πετύχει είτε αποτύχει. Τα πρόσωπα των υπουργών την ώρα που αποχωρούσαν από το υπουργικό επιβεβαίωναν τη ρήση «μια εικόνα χίλιες λέξεις». Αλλοι χλωμοί, άλλοι κατακόκκινοι.....
Αλλοι κοιτούσαν στο άπειρο και άλλοι ήταν σκυμμένοι.

Ανυπακοή! Εξέγερση, ΟΧΙ εξαθλίωση!


Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ την κλίκα σου και μπρος!

Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ την κλίκα σου και μπρος!

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ο "κουρασμένος" και ο "ξεκούραστος"...

Το SPREAD πέρασε τον Γ. Δείκτη του Χρηματιστηρίου !!!
επί κουρασμένου: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: 2.764 - SPREAD: 202
επί ξεκούραστου: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: 1.297 - SPREAD: 1.378

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Mετά το "ΟΧΙ" Σαμαρά, πάμε με χίλια για εκλογές. Στο μεταξύ οι νταβατζήδες τράβηξαν τα κουμπούρια!..


Βάζει φωτιά στα φρένα ο Αντ. Σαμαράς!
Βγήκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσε ότι δεν συναινεί στο λάθος.
Μετά από αυτό οδηγούμαστε με χίλια σε πρόωρες εκλογές  και όλα πλέον τα σενάρια είναι ανοιχτά.
Κι όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη να τα βάλει με το βαθύ κράτος των συνδικαλιστών  αλλά και αυτό των νταβατζήδων.
Βέβαια με τους ...
νταβατζήδες εμφανίζεται ανοιχτοχέρης και ο Σαμαράς. Οι υπέροχες αυτές εξελίξεις  μπορεί να οδηγούν τους πολίτες σε εξαθλίωσης αλλά από την άλλη  και τα διαπλεκόμενα καθάρματα  πάσης φύσεως,  τρέμουν το  αύριο κι έχουν ήδη τραβήξει τα κουμπούρια και αλληλοπιστολίζονται.
Καλοδεχούμενη η κόλαση…

Ηχηρό και Ξεκάθαρο "όχι" του Σαμαρά στον εκβιασμό


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τη "συναίνεση" που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι από την αντιπολίτευση δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία. 
Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να«υπογράψει» ότι συναινεί στην εκτέλεση του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Εγώ δεν αλλάζω θέσεις, δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών» τόνισε ο...
Αντώνης Σαμαράς, μέσα από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Με τον τρόπο αυτό απάντησε για μία ακόμα φορά τις τελευταίες ημέρες στις πιέσεις της Κομισιόν προς την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει, ακόμη και εγγράφως, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στα νέα μέτρα.
Ο κ. Σαμαράς αντέστρεψε μάλιστα το ερώτημα όσον αφορά στις δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, καθώς και των υπολοίπων που ήταν στην ίδια γραμμή με τον κοινοτικό επίτροπο, την απειλή δηλαδή ότι δεν θα εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου.
«Αν εμείς υπογράψουμε για την 5η δόση, ο κύριος Όλι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την πολιτική του Παπανδρέου θα πάρουμε την 6η και την 7η δόση;» έθεσε το ερώτημα από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η ώρα Α. Σαμαρά για…

Είναι η ώρα Α. Σαμαρά για…
  …το ΝΑΙ της υποτέλειας, ή το μεγάλο ΟΧΙ της αξιοπρέπειας!!

Η στάση του Eurogroup δείχνει ότι θεωρούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ “τελειωμένη”


Εδώ κι ένα χρόνο η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης και ειδικά του Γ. Παπανδρέου είναι ότι έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων, ότι εμπιστεύονται τις κυβερνητικές επιλογές, ότι ανακτήθηκε η αξιοπιστία της χώρας και άλλα πολλά.
Οι τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν αυτό που φαινόταν εδώ και λίγο καιρό. Ότι πλέον η Κομισιόν και φυσικά και το ΔΝΤ έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους εμπιστεύονται πλέον και αναζητούν λύσεις για να προχωρήσουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα που έχουν βαλτώσει.
Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία, την αδυναμία να μειωθεί το έλλειμμα, την έκρηξη της ανεργίας, τη βαθιά ύφεση και τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος που δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε για τα αυτονόητα χωρίς να τσακωθεί κάποιος υπουργός, οι ξένοι πλέον δείχνουν ότι θέλουν να βάλουν στην άκρη την κυβέρνηση.
Αυτό είναι το νόημα της συναίνεσης που ζητούν από την Ελλάδα. Διότι αν δεν θεωρούσαν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι για τα… μπάζα, τότε γιατί να ζητήσουν και την ψήφο των άλλων κομμάτων; Θα άφηναν τον κ. Παπανδρέου να ψηφίζει ότι θέλει, όποτε θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, όπως έκανε άλλωστε τόσο καιρό.
Η στάση του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δείχνει ότι θεωρούν τον πρωθυπουργό “τελειωμένο”, είτε αυτό γίνει τώρα, είτε λίγο αργότερα.
Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η αναφορά του για πρώτη φορά στην αναδιάρθρωση χρέους, δείχνουν ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις του με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σε ένα σεμινάριο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο Γιούνκερ είπε ότι ίσως είναι απαραίτητο να γίνει μια «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους. Πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ελλάδας οφείλει να είναι η συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και η χρήση αυτών των κεφαλαίων για την αποπληρωμή μέρους του χρέους, που φθάνει σχεδόν το 150% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Σε αντάλλαγμα, είπε ο Γιούνκερ, μπορεί να εξεταστεί κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους. «Εάν η Ελλάδα κάνει όλες αυτές τις προσπάθειες, τότε πρέπει να δούμε εάν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αντιτίθεμαι αυστηρά σε μια μείζονα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή ο Eπίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι θα μπορούσε να εξεταστεί «αναδιάταξή» (reprofiling) του, ενώ ζήτησε διακομματική συναίνεση για να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου
Η αλλαγή στη στάση του Eurogroup είναι σημαντική για το ελληνικό πρόβλημα και προοιωνίζεται σημαντικές εξελίξεις.
Η μπάλα πάει πλέον στον Αντώνη Σαμαρά και στο πώς θα διαχειριστεί την αλλαγή πλεύσης των Ευρωπαίων. Η πρώτη κίνησή του, να συναινέσει μόνο σε μέτρα που είναι για το εθνικό καλό, κρίνεται σωστή. Η επόμενη θα είναι σαφώς να αλλάξουν όλες εκείνες οι εξωφρενικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Είναι αυτό που έλεγε τόσο καιρό, ότι μόνο η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη λύση.

ΥΓ. Και να πούμε και κάτι άλλο: Καταφεύγουν στον Σαμαρά και τη ΝΔ επειδή ξέρουν ότι αν η κυβέρνηση περάσει αυτά τα μέτρα θα πέσει από το … ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ζουν με τον φόβο των πρόωρων...

Με τον φόβο των πρόωρων εκλογών κινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη της Ν.Δ., αφού το συμπέρασμα που έχουν βγάλει από τα πρόσφατα γεγονότα και τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.Τα γαλάζια στελέχη μιλούν για «βρόμικο σχέδιο» από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, με στόχο να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τη Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να πιέσουν ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση που θα έχουν, προκειμένου η...
Ν.Δ. να συναινέσει στη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου – όπως έγινε στην Πορτογαλία – για να υλοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι πληροφορίες λένε ότι ίσως του ζητήσουν να υπερψηφίσει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο, προκειμένου η κυβέρνηση να μην αντιμετωπίσει σοβαρές αντιδράσεις από την κοινωνία, αλλά και από τους συνδικαλιστικούς φορείς που ελέγχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Οι πληροφορίες από τη Συγγρού ωστόσο λένε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα συναινέσει εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στο μνημόνιο με βάση τις προ τάσεις του κόμματός του. Μάλιστα, στην περίπτωση που απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να επικυρωθεί το πρόγραμμα, οι γαλάζιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι έτοιμοι για την επόμενη κίνηση. Δηλαδή τις εκλογές.

Τα νούμερα

Στην πραγματικότητα, πάντως, το σενάριο αυτό είναι το χειρότερο για τη Ν.Δ., αφού δεν είναι έτοιμη για μια εκλογική αναμέτρηση. Οι στενοί συνεργάτες του Σαμαρά σχεδόν καθημερινά μελετούν τα νούμερα από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και αντιλαμβάνονται ότι το «έργο» δεν θα έχει... χάπι εντ. Ακόμη κι αν η Ν.Δ. καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα, είναι άγνωστο με ποιους θα συγκυβερνήσει και τι είδους αποτελέσματα θα είχε η όποια συγκατοίκηση.Αντίθετα, μάλιστα, με ό,τι ισχυρίζονται τα γαλάζια στελέχη, ο Σαμαράς δεν θα ήθελε να κάψει την ευκαιρία του να κυβερνήσει δεσμευόμενος από το μνημόνιο, το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφίσει.Στη Συγγρού πάντως μέχρι και την τελευταία στιγμή οι απόψεις για το σενάριο των πρόωρων εκλογών και τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει στο «Ζάππειο 2» ο Σαμαράς ήταν δύο και... εκ διαμέτρου αντίθετες. Κάποιοι από τους συνεργάτες του τού εισηγούνταν να ζητήσει αύριο εκλογές με το επιχείρημα ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο και δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Ν.Δ. δεν φοβάται την εκλογική αναμέτρηση.Οι υπόλοιποι των συμβούλευαν να αφήσει για αργότερα τους... τσαμπουκάδες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση αργά η γρήγορα θα πάει σε εκλογές, αλλά θα έχει αναλάβει και το πολιτικό κόστος έναντι της κοινής γνώμης.

Ενημέρωση για τα MEGAλα γεγονότα!


Εμείς θα πληρώσουμε και τα γα...σια του;

Παράπλευρες απώλειες...
«Η Ελλάδα φοβάται ότι η σύλληψη του Στρος-Καν θα παρατείνει τη σοβούσα κρίση χρέους»!!! (διεθνής τύπος)
-Δηλαδή εμείς θα πληρώσουμε και τα γα...σια του;

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τον συνέλαβαν για μια πίπα!



Ο ΓΑΠ θα πάρει μαζί του την παρέα του; Κατάλαβε ότι τον έχει απολύσει ο λαός;


EΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ; ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ! ΕΛΛΗΝΑΣ

Είμαι ρατσιστής όταν θέλω να περπατάω στην πόλη μου και να μην κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι ; αν ναι;
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ

Είμαι ρατσιστής αν στέλνω το παιδί μου στο σχολείο και περιμένω να γυρίσει στο σπίτι μας και μάλιστα γερό ; αν ναι ,; ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ !


Είμαι ρατσιστής όταν περιμένω να γυρίσει η γυναίκα μου από το....

μίνι μάρκετ της γειτονιάς χωρίς να την έχουνε βιάσει ; αν ναι;
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ !Είμαι ρατσιστής αν θέλω να πάω στο μαγαζί μου και δεν μπορώ να φτάσω αν ναι ; ,
NAI EIMAI !

Eίμαι ρατσιστής αν τα παιδιά μου δεν έχουν όνειρα ούτε προοπτική στην Πατρίδα επειδή είναι Ελληνόπουλα ;

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ!

Είμαι ρατσιστής όταν ο πατέρας μου πρέπει να πληρώσει για να εξεταστεί σε δημόσιο Ελληνικό νοσοκομείο και ο λαθρομετανάστη όχι ; αν ναι ;

NAI EIMAI

Είμαι ρατσιστής αν και πολύτεκνος τα παιδιά μου δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή και δεν σπουδάζουν ενώ τα αλλοδαπά ναι ; ,

NAI EIMAI

Είμαι ρατσιστής αν μια ζωή στερούμαι και δεν μπορώ να εισπράξω την σύνταξη μου γιατί μου την κλέψανε αλλοδαποί και Ελληνοποιημένοι ; ,

NAI EIMAI

Είμαι ρατσιστής γιατί θέλω στο όνομα του Συντάγματος να σέβονται την ζωή μου την θρησκεία μου τα Σύμβολά μου ; αν ναι ;

NAI EIMAI

Είμαι Ρατσιστής γιατί ανάθεμα με υπηρέτησα την Πατρίδα μου ,μεγάλωσα τα παιδιά μου και θέλω να φροντίζω τους ανήμπορους γονείς μου;

Nαι ρε καθάρματα Είμαι Έλληνας Πατριώτης ,Χριστιανός Ορθόδοξος και Ρατσιστής