Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα γιατρεύονται αρκεί να μη χαθεί η Ελευθερία!

Εδώ και καιρό ο πάτος δεν υπάρχει πλέον και κάτω από το ξεκωλωμένο βαρέλι χάσκει ένα απύθμενο πηγάδι που μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια άβυσσο τρόμου!
Η σύγχρονη πραγματικότητα μοιάζει πλέον να είναι βγαλμένη μέσα από μια Αρχαιοελληνική τραγωδία μόνο που οι πρωταγωνιστές της είναι πολλοί και αδίσταχτοι!
Ο "χορός" που τους συνοδεύει δεν κοιτάει τον λαό κατάματα αλλά κρύβεται πίσω από σιδερόφρακτες κατασκευές φρουρούμενος από δυνάμεις που φέρονται σαν "σκυλιά" που τους λιγοστεύουν το φαγητό για να τα κάνουν πιο άγρια και πιο επιθετικά απέναντι στα πραγματικά τους αφεντικά τα οποία όφειλαν να υπηρετούν και να προστατεύουν!
Πολλοί από τους χορωδούς και ψευτοκουτσαβάκηδες αυτούς “σολάρουν” πριν από την κάθε παράσταση υποσχόμενοι “αντίσταση” και "άρνηση" αλλά στο τέλος όλοι μαζί καταλήγουν σε ένα κρετσέντο και μια ομοχορδία που τελειώνει πάντα με την φράση “Ναι σε όλα”!!!
Η παράσταση αυτή εδώ και καιρό επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά αφού εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε απλοί θεατές του εμετικού αλλά και επικίνδυνου αυτού "θιάσου" ο οποίος μας προκαλεί ολοένα και περισσότερο, κατάθλιψη, τρόμο και απαισιοδοξία!
Φίλες/οι  το βαρέλι πλέον ξεκωλώθηκε κάτω από το βάρος της προδοσίας τους και έχουμε ήδη ξεκινήσει την κάθετη πτώση προς την άβυσσο της ανυπαρξίας μας όμως έστω και τώρα έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε θυμούμενοι την ρήση του Πινδάρου ότι «Όλα γιατρεύονται αρκεί να μη χαθεί η Ελευθερία»

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ιερά Μονή Μυρτιάς – Υποδοχή Ιερού Λειψάνου

Το Βυζαντινό μοναστήρι της Μυρτιάς (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου τιμάται στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, η Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιωτίσσης, της επονομαζομένης «Η Ελπίς των Απελπισμένων».Με αφορμή την εορτή της θαυματουργού ιεράς Εικόνος, η Ιερά Μονή Μυρτιάς προγραμματίζει ενδεκαήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Η Τιμία Κάρα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Μυρτιάς μέχρι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011
18:30’ μ.μ. Υποδοχή της τιμίας κάρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ
19:00’ μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός
21:30’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία
18:30’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού
21:00’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου και Θείας Μεταλήψεως
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία – Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
18:30’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού
19:30’ μ.μ. Ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Παύλο Ντανά, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Οι λογισμοί στην πνευματική μας ζωή» (Αύλειος χώρος Ι. Μονής)
21:30’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011
18:30’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού – Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
21:00’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία
18:30’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού – Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
21:00’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία
17:00’ μ.μ. Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου
19:00’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού
21:00’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία
18:30’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού – Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
21:00’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία
11:00’ π.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
20:00’ μ.μ. Ιερά Αγρυπνία
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011
11:00’ π.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
18:30’ μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
21:30’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου και Θείας Μεταλήψεως
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011
07:00’ π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ
18:00’ μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού – Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μυρτιωτίσσης
19:30’ μ.μ. Ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Λαυρέντιο Καρανάσιο, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Αντίδραση στην ασέβεια της εποχής μας»(Αύλειος χώρος Ι. Μονής)
21:30’ μ.μ. Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011
06:30’ π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία – Κτητορικό Μνημόσυνο – Αναχώρηση Ιερού

Το 2009 υπήρχε... "άλλος δρόμος"

Ο βαθμός της εσωτερικής φθοράς που υφίσταται μια Κυβέρνηση, και συνήθως σηματοδοτεί την πορεία προς την ολοκλήρωση...και κατάρρευση της πολιτικής κυριαρχίας της, μπορεί να «μετρηθεί» με επάρκεια, από τα επικοινωνιακά αντανακλαστικά της. Τα οποία γίνονται εξαιρετικά αργά, και επιβαρύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις, αντί να τις διασκεδάζουν, ή να τις ανατρέπουν. 

Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το κάδρο της πολιτικής καθημερινότητας, όπου κυριαρχούν τα πιο σκληρά μέτρα που έλαβε ποτέ κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, εξελίχτηκε σε πολιτικό πρόβλημα πρώτης γραμμής για το ΠΑΣΟΚ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, κατανόησαν αργά αυτή την πραγματικότητα. Και σήμερα μοίρασαν εικόνα και ήχο, από τις συναντήσεις ψυχολογικής αποφόρτισης που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αμβλύνει τις αντιδράσεις και την οργή που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων που ζητάει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση, και να μην κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών.

Ακόμη κι αν κάποιος, δεν είχε παρακολουθήσει τι συνέβη στην Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια, δεν ζούσε το σήμερα, και είχε την καλή, στα όρια της… αγαθής, διάθεση να ακούσει και να πιστέψει τον Πρωθυπουργό, προκύπτει ένα αβασάνιστο ερώτημα, που φέρνει τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά, αλλά και την Κυβέρνησή του συνολικά, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το 2009, υπήρχε άλλος δρόμος; Τότε που απέναντι σε έναν Καραμανλή ο οποίος ζητούσε το «πάγωμα» των μισθών για να μπουν σε τάξη τα δημοσιονομικά, ο Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε με βεβαιότητα ότι «λεφτά υπάρχουν». Στη συνέχεια, ο ίδιος παραδεχόταν στους διεθνείς ηγέτες ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα», ενώ νωρίτερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την ελληνική οικονομία με Τιτανικό.

Ήταν επόμενο να ξεκινήσει το πάρτι των δημοσκόπων, κάπου εκεί, στο τέλος του 2009. Και αφού η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέρριψε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης από τη Ρωσία και την Κίνα, δηλαδή τις χώρες που σήμερα… παρακαλεί η ευρωζώνη να τη βοηθήσουν, προσέφυγε στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες μονόδρομου, στον οποίο αναφέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Που δεν είναι βέβαια μονόδρομος. Αλλά αδιέξοδο, το οποίο σχεδίασε με προσεκτικές κινήσεις το ΠΑΣΟΚ. Πολύ πριν επιστρέψει στην εξουσία, με τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

Μέχρι εκείνες τις μοιραίες κάλπες, υπήρχε ελπίδα για έναν άλλο δρόμο. Ο κυρίαρχος λαός, αποφάσισε και πάλι να… παραπλανηθεί. Και σήμερα πληρώνει «έκτακτη εισφορά», για εκείνη την πολιτική επιλογή.

Δεν έχουμε να πληρώσουμε ρε..παλιοκουφάλες.

«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνέταξαναγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροιενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρύνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, διότι είναι... αντισυνταγματική.Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, με αυτή την αίτηση- ένδειξη ανυπακοής στο ανάλγητο κράτος, που κάθε πολίτης με οικονομικές δυσκολίες μπορεί να συμπληρώσει υπό την ευθύνη του και παραδίδει στην ΔΟΥ της περιοχής του, δεν υποχρεούται να πληρώσει την έκτακτη εισφορά. Καθώς προκύπτει νομικά, η έκτακτη φορολογία δεν στηρίζεται στο Σύνταγμα. Την αίτηση την πήραμε από τοNewpost.gr και σας την παραθέτουμε παρακάτω μαζί με τις οδηγίες που μπορούν να ακολουθηθούν μετά την συμπλήρωση του εγγράφου.ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ε όχι ρε θρασίμι… Δε θα παίξεις μπιλιάρδο στην πλάτη μας εσύ…

Δεν πληρώσαμε μαζί το ΤΕΒΕ βρε απίστευτε. ΕΓΩ το πληρώνω, ενώ ΕΣΥ και το ΑΘΛΙΟ ΣΙΝΑΦΙ σου αποφασίζετε πόσα θα πάρω και αν θα τα πάρω ποτέ.

Δεν πληρώσαμε μαζί το ΝΟΙΚΙ μου βρε ξεδιάντροπε. ΕΓΩ το πληρώνω και ΜΟΝΟ ΕΓΩ ξέρω με πόσες δυσκολίες και στερήσεις καταφέρνω να μην ξεφτιλίζομαι μέχρι τώρα. 

Τα ΔΙΚΑ σου κοινοβουλευτικά μεγαλεία τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι «κοπρίτες». 
Διότι μόνο κοπρίτες είμαστε αφού έχεις ακόμη τη δυνατότητα να κυκλοφορείς ελεύθερος πάνω σ αυτή τη γη που δε σταμάτησες ούτε στιγμή να προσβάλλεις.

Δεν πληρώσαμε μαζί τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ της ΕΦΟΡΙΑΣ βρε θρασύτατε υβριστή. ΕΓΩ τα πληρώνω και κανείς δε με ρώτησε ούτε αν μπορώ ούτε αν αντέχω να τα πληρώνω, για να μπορείς ΕΣΥ και το ΣΙΝΑΦΙ σου να κατασπαταλάτε το δημόσιο χρήμα, να το «απαλλοτριώνετε» μέσα σε σκάνδαλα και λαμογιές, να χρηματοδοτείτε Χριστοφοράκους και νταβατζήδες, και να έχετε επιπροσθέτως το θράσος να μας το στερείτε την ώρα που δικαιούμαστε να πάρουμε πίσω ένα μέρος από τους κόπους και τον ιδρώτα μας δεκαετιών.

Από ποιο κράτος ζούμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ βρε ανθρωπόμορφε εφιάλτη???
Από το κράτος που με τους νόμους σας βάζουμε συνεταίρο στη ζωή μας από τη στιγμή που θα σκεφτούμε να επιχειρήσουμε να κάνουμε δική μας δουλειά???
Από τον νταβατζή πολυτελείας που πληρώνουμε ακόμη και με το καλημέρα στην μικρή επιχείρησή μας???
Από αυτό το κράτος – δυνάστη που ακόμη και αν χρεοκοπήσει η επιχείρησή μας και την κλείσουμε θα πρέπει να πληρώσουμε το γνωστό νταβατζηλίκι του χρεοκοπημένου επαγγελματία???
Από το κράτος των προστίμων και των ατελείωτων παραβόλων???...
Και ποιος σε εμπόδισε άθλιε υποκριτή να φορολογήσεις αυτούς τους δικηγόρους και μεγαλογιατρούς που ισχυρίζεσαι ότι δηλώνουν 1.500 ευρώ εισόδημα???
Σε εμποδίσαμε όλοι εμείς που παλεύουμε νύχτα και μέρα να σταθούμε???
Σε εμποδίσαμε εμείς να ανοίξεις τραπεζικούς λογαριασμούς και να κόψεις τα κεφάλια που πρέπει να κοπούν???
Σε εμποδίσαμε εμείς να βάλεις ένα τέλος στο «φακελάκι» στα νοσοκομεία???
ΕΣΥ το πληρώνεις αυτό το «φακελάκι» ή ΕΜΕΙΣ βρε απίστευτε υβριστή???

Δεν πληρώσαμε μαζί το αντισυνταγματικό «τέλος επιτηδεύματος» βρε ξεδιάντροπέΕΓΩ το πληρώνω. Ενώ ΕΣΥ και το άθλιο ΣΙΝΑΦΙ σου, αποφασίζετε χαράτσια κατοχικής διοίκησης για να τα εναποθέσετε αυτούσια στα πόδια των νταβατζήδων, την ίδια στιγμή που απολαμβάνετε - στο όνομα της βιασμένης "δημοκρατίας" πρωτοφανή προνόμια σε βάρος και του κράτους και όλων ημών.

Όχι βρε ελεεινέ. Δεν θυμάμαι ούτε έναν αποτυχημένο ή προσκυνημένο ή βουτηγμένο στα σκάνδαλα πολιτικό που να αυτοκτόνησε σ αυτό τον τόπο.
Δεν θυμάμαι κανέναν αποτυχημένο πολιτικό προϊστάμενο που να αυτοκτόνησε από τα χρέη και τα ελλείμματα του οργανισμού που διοικεί.
Δικοί μας συνάδελφοι δικάζονται για επιταγές που αδυνατούν να καλύψουν.
Δικοί μας συνάδελφοι διασύρονται γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Δικοί μας συνάδελφοι αυτοκτονούν από τα χρέη και την απόγνωση.

Αυτοί οι νεκροί – ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΙ – ζουν σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου ελεεινέ???

Στα δικά μας χέρια ή στα δικά σας χρεοκόπησε αυτό το δημόσιο???
Για τα δικά μας συμφέροντα ή τα δικά σας σχέδια έγινε αυτό το κράτος εργαλείο της πιο άθλιας και ελεεινής πολιτικής συνδιαλλαγής???

Πως τολμάς λοιπόν άθλιε συκοφάντη να μιλάς ακόμη με τέτοιο μίσος και τέτοια χολή γι αυτόν το λαό που συνεχίζει να σε ανέχεται ενώ θα έπρεπε να σε είχε παρατήσει στους αέρηδες που παράτησες τη σημαία και τους νεκρούς των Ιμίων???

Πως τολμάς…

Έλληνα πολίτη…
Δηλώσεις σαν τις παρακάτω που δημοσιεύονται στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" θα ακούς, και ύβρεις να σε στολίζουν, όσο συνεχίζεις να ανέχεσαι να σε κυβερνούν όλοι αυτοί που έχεις χρέος να ανατρέψεις και να τιμωρήσεις με τον πιο παραδειγματικό τρόπο.


Κλέφτες αποκαλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Πάγκαλος.

Την ίδια μέρα της ανακοίνωσης των ληστρικών μέτρων της κυβέρνησης για το «καλό μας», ο αντιπρόεδρός της, Θεόδωρος Πάγκαλος, παραχώρησε συνέντευξη σε δύο ελβετικές εφημερίδές χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλέφτες, οι οποίοι ζουν από το κράτος και υποστηρίζοντας ότι το φούσκωμα του δημόσιου τομέα είναι η βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος. 

Επίσης αναφέρει ότι πιθανότατα θα καταργηθούν συνολικά 70.000 θέσεις εργασίας από τις δημόσιες επιχειρήσεις και δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι η εκκλησία θα έπρεπε να δώσει… το καλό παράδειγμα και να πληρώσει όπως όλοι οι άλλοι.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύουν αρκετοί Έλληνες, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση εξαιτίας της διόγκωσης του δημόσιου τομέα ο Θ. Πάγκαλος απαντάει χαρακτηριστικά ότι «Kατ’ αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι «ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;». Αυτό πρέπει να αλλάξει..

Σε ερώτηση των Ελβετών δημοσιογράφων για την εξαίρεση της εκκλησίας από τους φόρους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει αντίθετος με αυτή την εξαίρεση και συμπληρώνει ότι «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό.».

Τέλος, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τις κατηγορίες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον.».

Ψωροκώσταινα, ο Γιώργος σου πού πάει;

Γιώργο κράζει το παιδάκι, Γιώργο ο νιος και Γιώργο ο γέρος… πλην όμως ο Γιώργος τώρα τελευταία, όλο και πιο συχνά, αποσύρεται σε άγνωστη τοποθεσία, όπου το φεγγάρι δε βγαίνει, τα σύννεφα χαμηλώνουνε και η βρόχα πέφτει άλλοτε straight through και άλλοτε gay through…. 
Το πυκνό παραπέτασμα χασισοκαπνού που ...
καλύπτει την υπόθεση των επαναλαμβανόμενων εξαφανίσεων έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στο φιλοθεάμον κοινό, που, μη γνωρίζον κατά πού να μουντζώσει, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και βουρλίζεται πολλαπλασιάζοντας επικίνδυνα τις πιθανότητές του να μπει σε φυγόκεντρη πορεία και να βρεθεί υποκάτω του Ισημερινού σε άλλη Ήπειρο περισσότερο θερμή, παραγωγικότερη σε μπανάνες και κατά πολύ πιο ταιριαστή με τα συμβαίνοντα στη χώρα.
Ρωτώντας δω, ρωτώντας κει, ρωτώντας παραπέρα, έχουμε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα ποικίλες αντικρουόμενες μαρτυρίες περί του πού βρίσκεται ο Σωτήρας μας, ο- ε- ο…, όταν δεν πουλάει πατρίδα στο τηλεμάρκετινγκ των τηλεδιασκέψεων. 
Άλλοι λένε ότι τον έχουνε δει, τις πρώτες πρωινές ώρες να διαλογίζεται καθισμένος πάνω στο μενίρ που του χάρισε ο Νικολά Σαρκοζί σε μια από τις τελευταίες του συναντήσεις και να προσπαθεί να πιάσει τη Νιρβάνα για να τη φορολογήσει. 
Άλλοι είναι βέβαιοι ότι είδαν το κανό του παρκαρισμένο σε ξέφωτο της Πεντέλης και τον ίδιο να ανεβαίνει με το κουπί στον ώμο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και να ρωτά τα σπηλιαράκια του βουνού, την Πούλια και τ’ αγρίμια αν τον ξέρουνε, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί που δεν τον ξέρουνε (μέθοδος Προφήτη Ηλία και ουχί Ηλία Μόσιαλου)… 
Μια άλλη κατηγορία μαρτύρων ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος έχει εντοπίσει Πύλη χωροχρόνου και μπαινοβγαίνει σε άλλη διάσταση, στην ίδια άλλη διάσταση που μπαινόβγαινε και ο Κώστας Καραμανλής τότε που αδίκως τον κατηγορούσανε ότι ξεμοναχιάζεται και παίζει play- station. 
Υπάρχει επίσης και μια ομάδα που παίρνει όρκο ότι τον έχει δει να κάνει ποδήλατο πάνω από τα κύματα και πάνω από τα μνήματα.Εμφανίζουν μάλιστα και ντοκουμέντα. Έχουν βρει τα φρούτα που είχε στο πανέρι του, το δαχτυλίδι (του Σημίτη) που έπεσε απ’ το χέρι του.Έχουν βρει και τη ζώνη του σε μία άκρη, σε μία πέτρα διάφανη που ’μοιαζε δάκρυ (μισθωτού)*
Τέλος, κάτι γριές μας είπαν: «Να μας κοπεί η σύνταξη, άμα λέμε ψέματα. Ο Γιώργος κατεβαίνει κάθε τόσο στη Συγγρού και ντυμένος με ξανθιά περούκα και μίνι……………….. κατασκοπεύει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας»… (ήμαρτον! Πού πήγε το μυαλό σας;)
Επειδή ακόμα και για τόσο λίγο που λείπει, μας λείπει ο Γιώργος, τον δώσαμε στο freezer alert χωρίς τηλέφωνα. 
Όποιος τον βρει (κατά προτίμηση ιδιοκτήτης χασαποταβέρνας), να τον κρατήσει στον καταψύκτη του φρέσκο και δροσερό για να τον παραδώσουμε άφθαρτο στις επόμενες γενιές. 
Εμείς σωθήκαμε. Να σκεφτόμαστε όμως και πιο μακροπρόθεσμα…

Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή! Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους!

του Στάθη Διομήδη
«Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία… το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό.

Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο»

«Απόσπασμα από το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ , «Ο άνθρωπος κάτω από το σοσιαλισμό» («The Soul of Man under Socialism» 1891).

Με δόσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση τα νέα απεχθή μέτρα. Για ακόμη μια φορά τα μέτρα στοχεύουν στην εξαθλίωση των ανέργων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μικροεπιτηδευματιών.

Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος με μια πρωτοφανή πολιτική δειλία εξαφανίζονται, και βγάζουν μόνο μια γραπτή ανακοίνωση για τα μέτρα του χάους που ετοιμάζονται να επιβάλλουν με δικτατορικές πρακτικές και φασιστικές νοοτροπίες.

Βλέπετε ο στόχος των υπαλλήλων της τρόικας και κυβερνώντων της Ελλάδας είναι ένας και ξεκάθαρος. Λαϊκή εξαθλίωση, κοινωνική ανέχεια, φτώχεια, ανεργία, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το δόγμα τους είναι φόβος και τρόμος σε κάθε ψυχή.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι οι φίλοι μας οι Γερμανοί θέλουν να κλέψουν ήλιο, νερό, ενεργειακές και πλουτοπαραγωγικές πηγές ενώ οι Αμερικάνοι συμβιβάζονται και με τις τουριστικές υποδομές… όσο για τις κρατικές επιχειρήσεις και τις στρατηγικές υποδομές θα τις μοιράσουν, εις υγείαν των κορόιδων.

Η δοσίλογη κυβέρνηση έχει στόχο να γίνουν οι Έλληνες σερβιτόροι, καμαριέρες και σεκιουριτάδες για τις επιχειρήσεις των κλεπταποδόχων Ευρωπαίων και Αμερικάνων, φίλων, επενδυτών, κερδοσκόπων κτλ.

Με μια άνευ προηγουμένου κυνικότητα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής, ευχαρίστησε την τρόικα για τα «καλά» που έχει κάνει στη χώρα. Μετά τον αρχιερέα της διαπλοκής που είχε ευχαριστήσει τους Αμερικάνους έρχεται ο υπουργίσκος των τροικανών να υπερθεματίσει για τα αφεντικά του.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι οργανωτές του χάους ότι θα πληρώσουν ακριβά την προσπάθεια που κάνουν να ξεπουλήσουν χώρα, λαό, πατρίδα και σημαία, αντί πινακίου φακής.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δυνάμεις κατοχής και οι εκτελεστές τους-κυβέρνηση, ότι όσο πιο πολύ ισοπεδώνουν την κοινωνία τόσο πιο σύντομα θα τους παρασύρει το τσουνάμι του ΛΑΟΥ.

Ίδιες ακριβώς ευθύνες έχουν και όσοι ψηφίζουν ή εφαρμόζουν τα μέτρα διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας αλλά και όσοι απαθείς παρακολουθούν από τον καναπέ τους τις εξελίξεις.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο εξόντωσης του ΛΑΟΥ, που καταλήγουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και πως τιμωρούνται.

Το κονκλάβιο της ξενόδουλης κυβέρνησης θα αντιμετωπιστεί από το ΛΑΟ, στους δρόμους και τη δικαιοσύνη. Είναι ΛΑΪΚΗ απαίτηση να παραδώσουν την εξουσία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ειρηνικά.

Υ.Γ 1. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν χαρίζεται στους κατακτητές.

Υ.Γ. 2 Τις τελευταίες ημέρες οι σφετεριστές της εξουσίας, οι καταληψίες της ελευθερίας των Ελλήνων, τα κυβερνητικά ανθρωποειδή, αναφέρονται όλο και πιο συχνά στον πατριωτισμό, στους κινδύνους για την πατρίδα, ενώ κάνουν συχνά εκκλήσεις στην πατριωτική μας συνείδηση.

Θα απαντήσω με μια ρήση του Σάμιουελ Τζάκσον: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων»

Το ΠΑΣΟΚ έχει κυριολεκτικά διαλύσει την πατρίδα

Στο "βωμό" του της παραμονής τους στο μαντρί,
αφήνουν τη χώρα να παραδοθεί στο χάος!
Η χώρα έχει ήδη πέσει στα βράχια με ευθύνη του Παπανδρέου και βυθίζεται στο χάος.
Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Ο Παπανδρέου από το "λεφτά υπάρχουν" κατέληξε στο "παλεύουμε να μη χρεοκοπήσει η χώρα".
Επί δύο σχεδόν χρόνια στην....
εξουσία, το ΠΑΣΟΚ έχει κυριολεκτικά διαλύσει την Πατρίδα! Δεν υπάρχει ούτε ένας (μα ούτε ένας) τομέας στον οποίο η Κυβέρνηση να έχει επιτύχει θετικό
έργο! Μόνον καταστροφή.
Η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Για το μόνο για το οποίο μιλάνε οι Ευρωπαίοι είναι η επιλεκτική χρεοκοπία ή ελεγχόμενη χρεοκοπία, προκειμένου να μην ζημιωθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι μας. Όταν με την ελεγχόμενη χρεοκοπία οι δανειστές μας θα έχουν απαλλαγεί από όλα τα δικά μας βαρίδια, τότε θα βγει ο Παπανδρέου να ανακοινώσει την επίσημη και οριστική χρεοκοπία μας. Εάν βεβαίως υπάρχει ο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός και δεν έχει ...δραπευτεύσει προηγουμένως με εκλογές ώστε να χρεωθεί άλλος τη χρεοκοπία.
.......Δεν έχετε τσίπα ρε εκεί στο ΠΑΣΟΚ; Ακόμη και τώρα που γυρίσατε τη χώρα 100 χρόνια πίσω, δεν ντρέπεστε να παραμένετε άβουλοι και απαθείς στην καρέκλα του βουλευτού; Και θα έχετε το θράσος να ξανακατεβείτε στις εκλογές με αρχηγό τον καταστροφικό Παπανδρέου;
Καταντήσατε γελοίοι!

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεεεεε .Ξυπνάτε ….πρόβατα.

Μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν απόψε στην Βουλή φορολογούν και τα μαντριά με τα πρόβατα των κτηνοτρόφων που καλούνται να πληρώσουν 4 ευρώ το τετραγωνικό μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ !!! Και όλα αυτά όπως αναφέρει και η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας « για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος «..επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ του δημοσίου για ηλεκτροδοτούμενες σε ηλεκτρική η εμπορική χρήση..» ακίνητα

Πού κρύβεται o "άχρηστος"ο Καραμανλής; Γιατί δεν μιλάει;

Ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από τον πολιτικό βίο της μάταιης τούτης χώρας στις 4 Οκτωβρίου 2009.  
Μια βδομάδα αργότερα ξεκινούσε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης το οποίο 
ο τεμπέλης, χοντρός, κουρασμένος, ανίκανος, ακαταλληλος πρωθυπουργός, 
που έπαιζε όλη μέρα Play station και 
η γυναίκα του έπινε φραπέδες στο Λαϊκό (και ήταν και μαυρισμένη (!!!!))....
άφησε το πετρέλαιο θέρμανσης στα 54 λεπτά, ο αλήτης! Ο λαϊκιστής! Ο ξεφτίλας ο δεξιός !Μετά ήρθε ευτυχώς, ο Γιωργάκης, το παιδί του λαού, το πουλέν μας, το αγόρι μας, ο δικός μας άνθρωπος και έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη:
σύμφωνα με όσα ακούγονται θα εξισωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης κι έτσι φέτος (σε 20 μέρες δηλαδή), θα το αγοράζουμε 1,45 ευρώ. 

Έτσι θέλουμε!
Μπράβο Γιώργο, βάλε τάξη στη χώρα, σοσιαλισταρά μου !
Ουφφφφφφ, επιτέλους ξεφορτωθήκαμε τον κουρασμένο και φέραμε τον ακούραστο ηγέτη μας, που μας φροντίζει σοσιαλιστικά. 
Θα πληρώσουμε έτσι 2.900 ευρώ το γέμισμα στο καζάνι αντί για 1.080 που πληρώναμε με τον άχρηστο τεμπέλη Καραμανλή,που δεν βγαίνει να απολογηθεί. 
Μούγκα ο κουρασμένος!
Τσίπα δεν έχει επάνω του. Βούλιαξε το κράτος ο αλήτης, αφήνοντας το πετρέλαιο για τον φτωχό κοσμάκη στα 54 λεπτά. Και κρύβεται σήμερα, ο ανεύθυνος !
Έπρεπε να έρθει ο σοσιαλιστής, να βάλει τα πράγματα σε τάξη!!!

Γιώργο γερά, πάρτους τα λεφτά !

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργο, σε παρακαλώ, κάνε κάτι να μη βγεί η δεξιά !

Η πληροφόρηση αυτές τις ώρες είναι καταιγιστική, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο "δραματικό κλίμα" και να αποδεχθούμε όλα όσα θα ακολουθήσουν, δηλαδή: συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου΄, έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη-ανακοίνωση νέων μέτρων-ανακοίνωση χρεοκοπίας-ξεπούλημα ολων των περιουσιακών στοιχείων της πατρίδας-απολύσεις 200.000 υπαλλήλων-ανεργία 1.500.000 πολιτών-Ν.Δ. στην εξουσία (τα δήθεν "σοσιαλιστικά" κόμματα, είναι η χρυσή εφεδρεία της...
 παγκοσμιοποίησης και δεν πρέπει να "καίγονται", όταν μια χώρα καίγεται κυριολεκτικά)- λεηλασία, τρόμος, ταραχές-εκλογές κάθε 6 μήνες-ξεπούλημα-ξεπούλημα-ξεπούλημα. Η Ελλάδα μένει γυμνή από περιουσία, το ίδιο και οι Έλληνες και συνέρχεται μετά από 40-50 χρόνια, με έναν διαφορετικό λαό μιγάδων που θα κατοικεί στην περιοχή, καθώς το ενεργό κομμάτι Ελλήνων, αυτό που είναι σήμερα 14-30 ετών θα μεταναστεύσει.

Όλα αυτά τα τόσο απλό, όλη την πορεία της Ελλάδας, τη γνώριζε ο κ.Παπανδρέου και πολλοί ακόμη εδώ και χρόνια. Ήξεραν ότι θα μπούμε στο ΔΝΤ, ξέρουν ότι θα απολυθούν 200.000 τουλάχιστον δημόσιοι υπάλληλοι, ξέρουν ότι η ανεργία θα ξεπερασει το 25%.
Ήξεραν εδώ και ένα χρόνο, ότι θα επιβάλλουν το χαράτι της ΔΕΗ, δεν το αποφάσισαν προχθές!
Ξέρουν και όλα τα χαράτσια της επόμενης διετίας.

Γιατί λοιπόν κάνουν κατάχρηση επικοινωνιακών κόλπων τόσα χρόνια και χάνουν πολύτιμο χρόνο;

Απολύστε σήμερα τους δημ.υπαλλ. (μονομιάς και τους 200.000 που έτσι κι αλλιώς θα απολύσετε), πουλήστε εντός του Οκτωβρίου όλα τα ασημικά (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ κλπ), αφού έτσι κι αλλιώς θα τα ξεπουλήσετε καικόψτε τις δαπάνες για υγεία και άμυνα τώρα (αφού έτσι κι αλλιώς θα τις κόψετε).
Έτσι κι αλλιώς, έχετε ακόμη τη στήριξη του λαού, ακόμη και των ίδιων των 200.000 δ.υ. που θα απολύετε, καθώς πάνω κι από τη ζωή τους, πάνω κι από το μέλλον τους, πάνω κι από την τσέπη τους, όλοι αυτοί ζουν για έναν σκοπό: "να μη βγεί η δεξιά".
Πείστε τους λοιπόν, ότι πρέπει να το κάνουν κι αυτό, για "να μη βγεί η δεξιά" και θα δεχθούν να θυσιάσουν και τα παιδιά τους.

Αφού ακόμη και σήμερα, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που στεναχωριούνται, αγωνίζονται, χτυπιούνται στα μπλογκς, παλεύουν, να ....μη βγεί ο Σαμαράς. Αυτό τους απασχολεί, όχι ότι δεν θα χουν να πληρώσουν το ρεύμα....Διαβάζουν και ξιφουλκούν, μόνο στις αναρτήσεις που φαίνεται πως "ευννοούν" τον Σαμαρά. Αναλαμβάνουν δηλαδή το ρόλο του "μαντρόσκυλου":
Να μη μπεί στο μαντρί της εξουσίας ο Σαμαράς δηλαδή κι ας ψοφάνε από την πείνα τα πρόβατα μέσα στο μαντρί.
Αρκεί, "να μη βγεί η δεξιά". Αυτός είναι ο υπέρτατος αγών.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΧΩΡΑ - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Από το newpost.gr 
Δραματικές πολιτικές εξελίξεις φέρνει η διακοπή του προγραμματισμένου ταξιδιού τουΠρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη και η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα, η οποία αναμένεται τις βραδινές ώρες.  Πολιτικοί παράγοντες δεν αποκλείουν πλέον ούτε την πρόωρη προσφυγή  στις κάλπες,
αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ετέθησαν δραματικά διλλήματα στο Eurogroup που έγινε στο Βρόκλαβ της Πολωνίας.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βόμβα: Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat;


«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».
Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.
Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;
 
«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη “γενική κυβέρνηση” (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι’ αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι “στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ”, επί λέξει».
Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ’ αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.
Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».

Kατάσταση συναγερμού:Άναψε το Φυτίλι του Πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο!..Πιθανόν τις επόμενες ώρες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχυθεί με ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα ΠΗΓΗ: Kατάσταση συναγερμού:Άναψε το Φυτίλι του Πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο!..Πιθανόν τις επόμενες ώρες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχυθεί με ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα

Επικίνδυνα ανεβάζει τις προκλήσεις της η Τουρκία στο Αιγαίο, με περικύκλωση του Καστελόριζου από μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αναμένεται αύριο να έρθει στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός άμυνας, μετά την έναρξη ερευνών εξόρυξης στην Κύπρο.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των Νετανιάχου-Παπανδρέου, είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχυθεί με ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα, για την περίπτωση που οι Τούρκοι δεν μπλοφάρουν και θελήσουν…
να οδηγήσουν τις καταστάσεις στα άκρα!

Ειδικά, βλέποντας πως ο μόνος τρόπος να… δείξουν ότι δεν μπλοφάρουν είναι η Ελλάδα και η μεταφορά του προβλήματος σε αυτήν!

H ελληνική πρεσβεία στην 'Αγκυρα

Οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, έδωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο «Bergen Surveyor»: «Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκικό NAVTEX για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου».

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Έλληνα, ξύπνα, έστω και την ύστατη στιγμή….


Έλληνα, ξύπνα.
Είχες την τιμή να γεννηθείς στα μαγικά τούτα χώματα.
Έβγαλες το πρώτο σου κλάμα και πήρες την πρώτη σου ανάσα αγναντεύοντας τον Όλυμπο, το Πήλιο,την Ακρόπολη, το Αιγαίο, το Ιόνιο, την Κρήτη και την Πίνδο.
Σε έβγαλε από μέσα της μήτρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ίσως και να σε έβγαλε μήτρα μήτρας που σώθηκε από αυτούς που ήθελαν να σε εξαφανίσουν.
Μεγάλωσες και ανδρώθηκες ή γυναικώθηκες στις πέτρες της Μάνης, στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, στην αγριάδα της Θράκης.
Έλληνα, ξύπνα.
Σου κλέβουν την πατρίδα, σου βιάζουν το όνομα, σου ευνουχίζουν τα παιδιά, σου κλέβουν το όνειρο.
Το όνειρό σου, θυμάσαι;;; Ήταν δικό σου κάποτε, τώρα είναι κοινόχρηστο, μαγαρισμένο και αμφιλεγόμενο.
Σου στερούν το αύριο, σου ακυρώνουν την ελπίδα, σε καθιστούν πειραματόζωο.
Έλληνα, ξύπνα.
Κόψε τα χάπια που σε πότιζαν σαράντα χρόνια και γύρνα στην πραγματική ζωή. Πες όχι σε αυτούς που θέλουν να είσαι μονίμως ο μαλάκας που καταναλώνει τα περιττά και γίνε ο μάγκας που θα παράγει τα αναγκαία. Βούτα την Ελλάδα από τα μαλλιά και αγάπησέ την από την αρχή.
Έλληνα , ξύπνα.
Όσο και να έχεις εκφυλιστεί, αυτοί εκεί έξω γνωρίζουν καλά ότι ΈΛΛΗΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.
Γι αυτό και προσπαθούν να σε σκοτώσουν. Με μοναδικό όπλο, το δικό σου γονίδιο.
ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ.
Έλληνα, ξύπνα.
Ο δημόσιος υπάλληλος που επιθυμείς διακαώς να απολυθεί, είναι παιδί της αδελφής σου, ο Οσετζής είναι πατέρας σου, η Δεητζού είναι μάνα σου και ο ταβερνιάρης είσαι εσύ.
Ο Θεσσαλονικιός είναι ο ξάδελφός σου, ο Αθηναίος είναι ο φίλος σου και ο μπάτσος είναι ανιψιός σου.
ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
Τα παιδιά σου, ήδη αναπνέουν και γεύονται Ελλάδα. Εδώ τα γέννησες.
Όταν ξεφτιλισμένος και ξεβρακωμένος αναγκαστείς να παραδεχτείς ότι αναπνέουν δανεικό αέρα, να με καλέσεις.
Στην διάθεσή σου.
Νέμεσις….

Το πήραμε το…μήνυμα

«Έτοιμοι για γιορτή και… για πόλεμο!». Μην σπεύσει κανείς να τον χαρακτηρίσει προφητικό. Όσοι ασχολούνται έστω και λίγο από κοντά με το βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο εξ αρχής κατάλαβαν που πάει η λέξη «πόλεμος». Σχεδόν αμέσως το κατάλαβαν όλοι! Η διαιτησία του Κύρκου από την πρώτη κιόλας παρουσία του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λίγκα ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν στο Αγρίνιο τα… χοντρά κεφάλια.

Ο Τίτορμος δεν προσκύνησε και έπρεπε με κάθε τρόπο να τιμωρηθεί. Εμείς μπήκαμε στην μεγάλη κατηγορία με ένα γήπεδο-στολίδι, με μια φιλοξενία άψογη, με μπάντες να παίζουν, με ένα πέταλο όπου δεν άναψε ούτε μισό καπνογόνο, με γεμάτες εξέδρες.
Οι άλλοι μας περίμεναν με… Κύρκους και χειρουργεία. Ήθελαν με το… καλημέρα να δείξουν (και το πέτυχαν) ότι αυτό το «διαφορετικό» που πρεσβεύει ο Παναιτωλικός δεν τους αφορά! Αφού δεν ζητήσαμε δανεικούς, αφού δεν ζητήσαμε… φιλικά, αφού δεν τους δίνουμε «λευκές επιταγές» στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκας, δεν έχουμε καμιά θέση… ανάμεσα τους.
Εκεί όπου βρίσκονται η Τρίπολη, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, η Κέρκυρα. Οι Νεοσμυρνιώτες ως… καλά παιδιά που είναι το πήραν το δωράκι τους. Οι «κυανοκίτρινοι» που αντιστέκονται πήραν το… μάθημα τους. Όμως ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς και εδώ ισχύει. Το χαστούκι του Σαββάτου όχι μόνο δεν μας κάνει να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά σύντομα, την Τετάρτη με τον Αστέρα, το γήπεδο θα… βράζει.
Οι παίκτες είναι τσαντισμένοι και ο κόσμος ακόμη περισσότερο. Μπήκαμε λίγο απότομα στα μεγάλα σαλόνια, αλλά μάθαμε νωρίς-νωρίς που το πάτε. Μην περιμένετε όμως προσκυνημένους στο Αγρίνιο. Το ξέραμε εξ αρχής ότι μόνοι μας θα παλεύουμε και μόνοι μας θα πετύχουμε. Ο γίγαντας ξύπνησε για τα καλά και θα το δείτε όλοι άμεσα.
Και κάτι τελευταίο για επίλογο. Παιδάκια ήμασταν και γεράσαμε βλέποντας διαιτητές από την Ήπειρο να μας σφάζουν. Έρχονται στο Αγρίνιο για να βγάλουν όλα τα κόμπλεξ τους. Όπως ο Κύρκος, από τα γνωστότερα εργαλεία της… 2ης παράγκας! Μήπως προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να το δούμε πιο ζεστά το θέμα;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.


ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΥΟΜΕΝΑ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
     « Τα μεγάλα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια», λέει συχνά ο λαός μας.      Η λαϊκή αυτή ρήση, ισχύει απόλυτα για το Δήμαρχο Θέρμου που στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, κατά την ημέρα του αγιασμού και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  είπε επί λέξει ενώπιον των μαθητών ,των εκπαιδευτικών και των γονέων:
«Το παλιό σχολείο το πέτρινο έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 ευρώ και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο- Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί. Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγαστεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε. Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο… Πιστεύω ότι και αυτό σύντομα θα ξεκινήσει. Δηλαδή, μέσα στη νέα χρονιά θα είναι όλα έτοιμα .Αυτά που σας λέω  είναι απόλυτα αληθή…»
       Άραγε, ποιο ψέμα θα επινοήσει φέτος, για να ξεγελάσει πάλι την εκπαιδευτική κοινότητα, όταν έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έγινε απολύτως τίποτα για το παλιό κτήριο για το οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες(!) ,ώστε να υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια για ένταξη στο ΕΣΠΑ (άραγε τι έγιναν τα 2.400.000 ευρώ;), ενώ για τη δημιουργία νέου κτηρίου για το Λύκειο δεν έχει γίνει ακόμη μελέτη!
      Tην ίδια στιγμή που έχουν δημοπρατηθεί αρκετά σχολεία στο νομό, όπως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου (προϋπολ.3.100.000 ευρώ), το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (πρ.4.700.000 ευρώ),το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς (πρ. 3.640.000 ευρώ), η Αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στο Γυμνάσιο Γαβαλούς (πρ. 1.172.000 ευρώ) και άλλα σχολεία.
          Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η Δημοτική Αρχή του Θέρμου δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος .Χρειάζεται, συνεπώς, η κινητοποίηση όλων των φορέων και των πολιτών του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής για τη λύση του προβλήματος και τον τερματισμό της ομηρίας των μαθητών στα λυόμενα.
Απαίτηση όλων: νέο κτήριο  για το Λύκειο και άμεση επισκευή του παλιού για το Γυμνάσιο. 
                                                               Θέρμο 12-9-2011
                          Γραφείο τύπου «ΕΝΩΤΙΚΗΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»   ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ                                                                                                                                                            

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Έλεος πια με τα καραγκιοζιλίκια!Προσέξτε μη σκίσετε κανα καλσόν με τις επιστολές....Αν διαφωνείτε πείτε ΟΧΙ στη ψηφοφορία εντός του Κοινοβουλίου....

Κατά της εργασιακής εφεδρείας τάσσονται με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η επιστολή υπογράφεται από τους βουλευτές: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη, Νικόλαο Ζωϊδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βασιλική Αλεξανδρίδου, Μιχάλη Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλο.

Οι βουλευτές κρίνουν ότι η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση «κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

«Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό», υπογραμμίζουν.

Όπως διευκρινίζουν, αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, «δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοί περισσεύουν και ποιοι όχι».

Επικαλούνται μάλιστα «τραγελαφικές» περιπτώσεις, μεταξύ άλλων, στον ΟΑΕΔ όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».

Η φεμινίστρια υπουργός... φωτοτυπίας Παιδείας διαλύει την εκπαίδευση

DIAMANTOPOULOU DRAGONAΗ Αννούλα του χιονιά που από διορισμένη Νομάρχης στη Καστοριά το 1995, έγινε βουλευτίνα, Υπουργός, Επίτροπος στην Ευρώπη, πήγε και στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ξαναέγινε Υπουργός και διαλύει συθέμελα την Ελληνική παιδεία. 
Η κόρη κομμουνιστή στην πολιτική της μετάλλαξη, φαίνεται να μην ιδρώνει και να μην προβληματίζεται όπως και η πλειοψηφία της διαλυμένης κυβέρνησης Παπανδρέου, που αρχίζει η σχολική χρονιά για τα δύσμοιρα ελληνόπουλα κάτω από άθλιες συνθήκες που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, άκουσον-άκουσον τα παιδιά μας θα κάνουν… μάθημα με …φωτοτυπίες και CD!!! Η Άννα Διαμαντοπούλου που θεωρεί τον εαυτό της, όπως και άλλοι στα πολιτικά κόμματα, κάτι «ιδιαίτερο» και την Ελλάδα υποχρεωμένη απέναντι της, κάνει πως δεν ακούει και δεν ξέρει τίποτα για την εξαθλίωση που επικρατεί στα ελληνικά σχολεία, πέραν του νομοσχεδίου που ψήφησε με την υποτιθέμενη συναίνεση.
Λοιπόν Υπουργέ Παιδείας-ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ Αννα Διαμαντοπούλου, ο πατέρας σου ως κομουνιστής θα δεχόταν ο δάσκαλος που σου έμαθε γράμματα να του έκοβαν 200 από τα 1300 ευρώ που έπαιρνε το μήνα;
Θα δεχόταν την έλλειψη διδακτικού προσωπικού με ό,τι αυτό σημαίνει;
Θα δεχόταν νέα μαθήματα στο Λύκειο και λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς παιδιά και γονείς να είναι στο σκοτάδι;
Θα δεχόταν μειωμένη χρηματοδότηση της σχολικής επιτροπής, που αυτό σημαίνει λιγότερα λεφτά για αναλώσιμα, όπως είδη υγιεινής, καθαρίστριες, θέρμανση; Θα δεχόταν ο δάσκαλός σου να δουλεύει περισσότερο για να σε μάθει γράμματα, αλλά να τουρτουρίζει από το κρύο καταχείμωνο και να παίρνει ψίχουλα;
Λοιπόν τι λες κ. Άννα Διαμαντοπούλου; Ο Κομουνιστής πατέρας σου θα τα δεχόταν όλα αυτά για τους δασκάλους σου; Και αναφέρομαι στο Κομουνιστή πατέρα σου, γιατί σαφώς τα δικά σας παιδιά σήμερα δεν είναι με τον… σωρό των υπολοίπων ελληνόπουλων. Δεν είναι παιδιά κοινών θνητών, αλλά… ημίθεων.
Γιατί λοιπόν κ. Διαμαντοπούλου, οι  Έλληνες και οι Έλληνιδες να δεχτούν το ΜΠΑΧΑΛΟ της παιδείας και των σχολείων όπως τα καταντήσατε; Και αν τα παιδιά των Ελλήνων μείνουν αγράμματα - μπορεί να είναι η επιδίωξη του συστήματος που υπηρετείτε - φιλότιμο για να μην κρυώνουν δεν υπάρχει;
Σας προκαλώ να σας αποδείξω ότι από πέρυσι έβγαλαν το χειμώνα δάσκαλοι και μαθητές χωρίς θέρμανση σε σχολεία του λεκανοπεδίου Αττικής. Εδώ δίπλα από την χλιδή σας. Αυτά φυσικά ούτε τα λέτε στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ούτε τα αντιμετωπίζετε, ούτε σας τα λέει ο …φίλος σας ο καρδιακός, τομεάρχης παιδείας τρομάρα του, Άρης Σπηλιωτόπουλος.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ κ. Άννα Διαμαντοπούλου.