Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη μεγαλοοφειλέτης στο Θέρμο

με χρέη πάνω από 7.400.000 ευρώ προς το δημόσιο.Δραστηριοποιείται στο χώρο των super market.
Σύμφωνα με την αστυνομική ενημέρωση συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στο Θέρμο,  για οφειλές προς το Δημόσιο.Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 7.400.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Θέρμο , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, 31χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Ο 31χρονος δραστηριοποιείται στο χώρο των super market.
Το ύψος των οφειλών του 31χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 7.473.6949,31 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Σπέρνουν ξανά τον πανικό, για να τους πούμε στο τέλος κι ευχαριστώ!

Τις τελευταίες ώρες δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Μας “ πυροβολούν” με ειδήσεις, απειλές και αδιανόητα διλήμματα. Μας λένε ότι θα μας στείλουν Γερμανό να μας συντάσσει τον προϋπολογισμό και θα χει δικαίωμα να αποφασίζει που θα ξοδέψει το ελληνικό κράτος τα λεφτά του!
Μέχρι και γερμανικό έλεγχο στην Σχολή Ευελπίδων θέλουν να επιβάλλουν, όπως αποκάλυψε ο Γ. Τράγκας το μεσημέρι στον Real, που ξεφτύλισε τον μνημονιολάγνο Χαρδαβέλα  στην ίδια του την εκπομπή!
Ειλικρινά, μέσα σ’αυτόν τον “ βομβαρδισμό” χάνουν οι λέξεις και οι έννοιες την αξία τους και το νόημά τους. Το “ Δόγμα του Σοκ” λειτουργεί και παγώνει τις λαϊκές αντιδράσεις μέσα στην τρομοκρατία που δημιουργεί! Ποιος θα διανοούνταν πριν από λίγα χρόνια, ότι θα μας έλεγε κάποιος πως θα μας βάλει επίτροπο να ελέγχει την χώρα και δεν θα ξεσηκωνόταν το σύμπαν;
Αλλά είμαστε σοβαροί; Όσο προδότες και δοσίλογοι κι αν είναι οι πολιτικοί μας, ποιος θα μπορούσε να αποδεχτεί στην σημερινή συγκυρία κάτι τέτοιο, χωρίς να προκαλέσει κοινωνική και λαϊκή έκρηξη; Σίγουρα οι περισσότεροι θα το έκαναν αλλά όχι τόσο ξεδιάντροπα!
Προσωπικά νομίζω ότι δύο περιπτώσεις μπορούν να εξηγήσουν την κατάσταση:
Είτε οι δανειστές μας έχουν “ μετρήσει”την κατάσταση και είδαν ότι έχουν ξεφορτωθεί ομόλογα και άλλα “ τοξικά” στοιχεία, και οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας είναι διαχειρίσιμες πλέον για τους “ μεγάλους” παίχτες, οπότε μας ζητάνε μη ρεαλιστικά πράγματα για να αναγκάσουν σε πολιτική κατάρρευση και χρεοκοπία,
είτε -και το θεωρώ πιθανότερο- βάζουν σε εφαρμογή τις παλιές, καλές και δοκιμασμένες πρακτικές του γκεμπελισμού! Διαδίδουν φήμες που σπέρνουν πανικό, περνάνε την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού ήσυχα και χωρίς πολλά πολλά και βάζουν τα σάπια ΜΜΕ να πανηγυρίζουν που η κυβέρνηση πέτυχε να μην μας επιβάλλουν ξένη επικυριαρχία οι δανειστές!!!
Και να μας βιάσουν δηλαδή, και να τους πούμε κι ευχαριστώ!!!
Όπως και να ‘χει τα ψέματα τελείωσαν, οι μάσκες έπεσαν και ο καθένας έχει πλέον διαλέξει με ποια πλευρά θα ταχθεί! Δεν πρόκειται για εμφύλιο όπως ενδεχομένως θα ήθελαν, πρόκειται να τον αγώνα που λαού εναντίον των σύγχρονων Κουινσλιγκ. Πρόκειται για την εθνική μας επιβίωση και την αποκατάσταση της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως ορίζει το άρθρο 120!
Το σύνθημα είναι ένα: “ Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους!”

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ!!!


Δηλαδή, μόνο οι μισθοί είναι το θέμα μέσα σ’ όλες τις παράλογες, σαδιστικές απαιτήσεις των ευρωναζί, και βρήκαν μόνο σ’ αυτό να αντιδράσουν τα κόμματα;
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 25% (άρα και των χαρατσιών) τη στιγμή που οι εμπορικές αξίες έχουν γκρεμοτσακιστεί πιο κάτω κι από τις ήδη υφιστάμενες αντικειμενικές, δεν είναι θέμα; Το χαράτσωμα ακόμα και των χέρσων εκτός σχεδίου χωραφιών, δεν είναι θέμα;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΟΙ ΕΥΡΩΝΑΖΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΚΑΡΗΔΕΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ!!!

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ελληνική Κοινωνία…..Ορατότης μηδέν;;;

Το 2011 έφυγε και δεν άφησε σε κανένα Έλληνα καμία καλή ανάμνηση. Το 2012 ανέτειλε και η χώρα εξακολουθεί να βιώνει, παρά τις υποσχέσεις για μαγικές λύσεις, μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Η ακολουθούμενη οικονομική συνταγή των δυο τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, διέρρηξε τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, καταρράκωσε την υπερηφάνεια μας, μας εξαθλίωσε και μας στέρησε το χαμόγελο, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα ανασφάλειας, κατάθλιψης και οργής. Φτάσαμε στο Ναδίρ της αντοχής μας αλλά δεν βλέπουμε τον πάτο του βαρελιού. Σήμερα, που όλοι οι Έλληνες βιώσαμε την αλήθεια του Μνημονίου που εξελίχθηκε σε εθνική συμφορά, έρχεται και ο κ. Σημίτης να ανακαλύψει, καθυστερημένα, ότι ήταν πολιτικά μοιραίο λάθος παραβλέποντας μια κρίσιμη παράμετρο του εθνικού δράματος: Την ΟΝΕ στην οποία, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς εταίρους, μπήκαμε με παραποιημένα στοιχεία, επί ημερών του φυσικά. Αλλά έρχεται και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  κ. Προβόπουλος να επιβεβαιώσει, κατόπιν εορτής, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τη σημερινή κατάσταση, ίσως και την ένταξή μας στο Μηχανισμό Στήριξης, αν κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. 
 Έπρεπε να υποστούμε όλα αυτά-και τι άλλο μας περιμένει-παντού στασιμότητα-τίποτα δεν κινείται, για να καταλάβουν τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ακίνητου κινήματος ΠΑΣΟΚ ότι η συνταγή ήταν αποτυχημένη; Ξέχασαν τι έλεγαν πριν ένα χρόνο και τι λένε τώρα; 
Ο Ευ. Βενιζέλος, στις 15.5.11 μας ξεκαθάριζε ότι «Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη την ελληνική οικονομία» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ») ενώ στις 12.12.11, ομολόγησε ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. («ΤΟ ΒΗΜΑ»).   
Ο Α. Λοβέρδος, διαβεβαίωνε ότι « Νιώθει ήσυχος με τη συνείδησή του και ότι με το έργο της κυβέρνησης θα βγει η χώρα απ' όλα αυτά, δίνοντας τη μάχη της προόδου» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ») ενώ στις 18.12.11, διαπίστωσε ότι «Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών, από τις οποίες καμία δεν προωθήθηκε στην πράξη, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στην ύφεση» («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»).
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 28.3.11 έλεγε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας» («REAL FM») αλλά στις 19.12.11, είπε την πικρή αλήθεια ότι«Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και από την στιγμή που μπήκαμε δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια» («ΣΚΑΙ», εκπ. ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ).
 Ο Φ. Σαχινίδης, στις 25.11.11 σε κείμενό του με τίτλο «Προϋπολογισμός 2012 - Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι» για να μας αποκαλύψει στις 19.12.11 από το βήμα της Βουλής ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση». 
Οι φλογεροί κήρυκες υπέρ του Μνημονίου γίνονται μετά Χριστόν προφήτες. Οι υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής γίνονται οι κατήγοροι της αδιέξοδης αποτελεσματικότητας της. Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους. Η αναποτελεσματικότητά τους, η ανικανότητά τους και η καταστροφική τους ιδιοτέλεια, σε κάποιο άλλο στίβο της ζωής και όχι τον πολιτικό, θα τους είχε υποδείξει την αποχώρηση και την τιμωρία τους. Αλλά αυτοί παραμένουν. Ως πότε θα μένουν στο απυρόβλητο; Ως πότε θα μένουν αλώβητοι από τις εξεταστικές; Και ενώ οι δραματικές εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, σκάει η βόμβα της έρευνας για το ‘φούσκωμα’ του ελείμματος στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που έδωσε ο τότε υπουργός οικονομικών κ.Παπακωσταντίνου με τον τότε πρωθυπουργό κ.Παπανδρέου,  και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος, αγανακτισμένος, εξοργισμένος και αυτοί προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρέμβουν ή να αντικαταστήσουν τους οικονομικούς εισαγγελείς για να διασώσουν τον αρχηγό τους ή ακόμη έχουν το θράσος να απειλήσουν με ‘μακελειό’ στη χώρα όποιον τον αγγίξει. Όλα στο βωμό του ίδιου συμφέροντος στην κούρσα της διαδοχής. Οι λέξεις ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, κράτος δικαστών, εξωθεσμικά συμφέροντα, Ειδικό Δικαστήριο, βρώμικο 2012, ξανάρχονται στη μνήμη και το ΠΑΣΟΚ ξαναζεί την ιστορία του. 
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας που οι ξένοι σωτήρες, προσπαθούν να μας «σώσουν» μέσα από δύσκολες διακρατικές διαπραγματεύσεις και οικονομικά παζαρέματα, η  κοινωνία παρακολουθεί και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη για το τι συμβαίνει: Οι 25.000 άστεγοι της Ελλάδας, της άλλοτε ισχυρής χώρας των Βαλκανίων, είναι μία πραγματικότητα.Το ένα εκατομμύριο ανέργων πλέον δεν κρύβεται.Το 40% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας.Τα δύο εκατομμύρια λαθρομεταναστών, παρανομούν για να ζήσουν.Οι απελπισμένοι γονείς που εκλιπαρούν τα ιδρύματα να πάρουν τα παιδιά τους για να έχουν ένα πιάτο φαγητό, είναι γεγονός. Η τραγική κατάληξη πολλών να βάλουν τέλος…στην απελπισία τους, αυξάνει.Το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής και της Ελληνικής φιλοξενίας, το βρίσκει κανείς.. και στα συσσίτια..
Για αυτά και για άλλα πολλά, κάποιοι ευθύνονται. Κάποιοι συνέτειναν ώστε η Εθνική αυτοτέλεια, υπόσταση και αξιοπρέπεια μίας χώρας και ενός λαού, να αλωθεί. Η Ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει να την κυβερνήσουν πάλι, είτε αυτοί που δεν κατάλαβαν, είτε αυτοί που κατάλαβαν λάθος! Ελληνική Κοινωνία…..Ορατότης μηδέν;;;
Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…Η Πατρίδα μας αναγεννιέται από τις στάχτες της και τραβάει μπροστά!!! Αυτό θα πράξει και τώρα. 
Η σκληρή αλήθεια αλλά και η επιβεβαίωση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας. μπορεί και πρέπει να την καταστήσουν κυρίαρχη πολιτική δύναμη, όχι εξ αντανακλάσεως, αλλά γιατί οι ιδέες της συνιστούν πλειοψηφικό ρεύμα στη κοινωνία. Εμείς οι Έλληνες, όλοι μαζί μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να πάρουμε την τύχη της Πατρίδας στα χέρια μας, να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να αποφασίσουμε αν θα  επενδύσουμε σε ψεύτικες υποσχέσεις ή σε ρεαλιστικές πολιτικές. Μόνο με εκλογές και όπλο την ψήφο μας έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε το όνειρο για την ‘Ελλάδα της Ελπίδας’ αληθινό. Αύριο θα είναι αργά.Η Φωτό ΜουΕΛΕΝΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ-ΚΟΤΡΟΛΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                             ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μαύρη σελίδα για τη Διανόηση...

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Από τα μεσάνυχτα στην ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές ρεύματος

Διεγράφηκαν από τα μητρώα Energa και Hellas Power
Η εξέλιξη που από την αρχή είχε περιγράψει ως βέβαιη το protothema.gr είναι πλέον γεγονός και περίπου 200.000 καταναλωτές ρεύματος που μέχρι σήμερα ηλεκτροδοτούνταν από την Energa και την Hellas Power επιστρέφουν στις ...αγκάλες της ΔΕΗ.

Με δεδομένες τις οφειλές των 120 εκατ. ευρώ προς τον ΔΕΣΜΗΕ και των περίπου 70 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΗ - ποσά που έχουν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω του τέλους ΑΠΕ και των χρεώσεων για τα δίκτυα και τις Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας - οι δύο εταιρείες διαγράφηκαν...
από το σχετικό μητρώο και, πλέον, δεν έχουν δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρισμού.

Οι 200.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γνωστές εμπορικές αλυσίδες, υποκαταστήματα τραπεζών, νοσοκομεία, επιχειρήσεις καθώς και νοικοκυριά με μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτροδοτούνται αυτόματα από τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη από την ΔΕΗ, ενώ μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να επιλέξουν προμηθευτή της αρεσκείας τους, ώστε να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση.

Κανένα πρόβλημα ηλεκτροδότησης δεν υπάρχει, όπως εξ αρχής είχε επισημάνει το protothema.gr, αλλά οι καταναλωτές θα δουν τους λογαριασμούς τους να "φουσκώνουν"¨καθώς, όπως είναι γνωστό, από την 1η Ιανουαρίου "τρέχουν" αυξήσεις στο ρεύμα της τάξης του 12,6% μεσοσταθμικά στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού έχει θέσει στη διάθεση του κοινού και την τηλεφωνική γραμμή 214-214-2000 για περισσότερες πληροφορίες.

Η ανακοίνωση ΡΑΕ - ΔΕΣΜΗΕ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας “ENERGA” και “HELLAS POWER” από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Συνεπώς, οι εταιρείες αυτές “ENERGA” και “HELLAS POWER”, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Κατόπιν τούτου, οι πελάτες των εταιρειών “ENERGA” και “HELLAS POWER” θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σε σχετική της ανακοίνωση, τώρα, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες των υπόψη εταιρειών για τα ακόλουθα:

• Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το ν. 4001/2011 άρθρο 57, αναλαμβάνει από ώρα 00:01 της Τετάρτης 25/1/2012 την προμήθεια των καταναλωτών αυτών με ηλεκτρική ενέργεια, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου.
• Οι καταναλωτές αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν αδιάλειπτη τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.
• Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
• Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
• Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00).

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα
“Σκάνε” δύο ιδιωτικές εταιρείες και...
Γυρίζουν στη ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές!
Περίπου 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να ηλεκτροδοτούνται από ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ρεύματος βρίσκονται “με το ένα πόδι” σε μια αναγκαστική επιστροφή στη ΔΕΗ, καθώς οι προμηθευτές τους φαίνεται ότι “σκάνε” από οικονομικής πλευράς, ενώ τους “ψάχνει” για διάφορα και το ΣΔΟΕ...

Η Energa και η Hellas Power είναι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες που είχαν κερδίσει ένα αξιόλογο μερίδιο από την μέχρι πρότινος μονοπωλιακή πίτα της ΔΕΗ αλλά και που πλέον δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν τόσο προς τον ΔΕΣΜΗΕ, τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού όσο και προς την ίδια την ΔΕΗ, έχοντας δημιουργήσει ήδη φέσι της τάξης των 90 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι τελούν υπό μεταβίβαση σε ρωσοαραβικό fund με την επωνυμία Worldwide Energy και με έδρα, κατά πληροφορίες, την ...ελεύθερη οικονομική ζώνη της Σαουδικής Αραβίας, δεν κατέθεσαν, ως όφειλαν, την Τρίτη ποσό της τάξης των 27 εκατ.ευρώ στον ΔΕΣΜΗΕ, παρόλο που αυτό το έχουν εισπράξει με τους λογαριασμούς ρεύματος από τους πελάτες τους ως τέλος ΑΠΕ (τέλος για την αποπληρωμή των παραγωγών που χρησιμοποιούν “πράσινη” ενέργεια).

Ανάλογα, οι δύο εταιρείες έχουν “φεσώσει” με 67 εκατ. ευρώ την ίδια την ΔΕΗ! Πρόκειται για ποσά τα οποία επίσης έχουν εισπράξει, μέσω των λογαριασμών, από τους πελάτες τους ως χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου καθώς και για τις Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας και τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταβάλει στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Το θέμα ήταν το αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΣΜΗΕ είναι έτοιμος να διακόψει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών στις δύο εταιρείες – αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο,ο λόγος είναι ότι έχει διαμηνυθεί από εκπροσώπους των εταιρειών ότι θα κατατεθούν εντός της ημέρας τα οφειλόμενα – κάτι που θα σήμαινε ότι αυτομάτως οι πελάτες τους θα περάσουν και πάλι στην ΔΕΗ, η οποία λειτουργεί ως “τελευταίο καταφύγιο” στην ηλεκτροδότηση.

Και, βεβαίως, σε μία τέτοια περίπτωση, αυτές οι 200.000 καταναλωτές θα αρχίσουν να πληρώνουν αυξημένους λογαριασμούς σε σχέση με ό, τι είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση που η τρύπα δεν καλυφθεί, θα κληθούν να εισφέρουν, με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας της αγοράς, οι άλλοι “παίκτες” στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με πρώτη, βεβαίως, την ίδια τη ΔΕΗ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους καταναλωτές.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν τελειώνει στο επίπεδο των σοβαρών δυσλειτουργιών που παρουσιάζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πληροφορίες θέλουν το ίδιο το ΣΔΟΕ να έχει κάνει έφοδο στα γραφεία τουλάχιστον της μιας εκ των δύο εταιρειών και να ψάχνει στοιχεία για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που χάνονται σε off shore εταιρείες κάπου στον ...πλανήτη Γη!

Θυμίζουμε ότι στην μεν Energa αρχικός βασικός μέτοχος ήταν η αυστριακή εταιρεία Verbund στην οποία μετέχει και το αυστριακό δημόσιο, ενώ τον έλεγχο της Hellaw Power είχε αποκτήσει, υπό το όνομα Aegean Power, η γνωστή φίρμα Aegean συμφερόντων του κ.Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο, και οι δύο μέτοχοι, προφανώς αντιλαμβανόμενοι με το τί ...είχαν μπλέξει, αποχώρησαν από τις δύο εταιρείες, αποσύροντας, φυσικά, και τα brand names τους από τις δύο εταιρείες.

Οι τελευταίες, μέχρι εμφανίσεως του ρωσοαραβικού fund ελέγχονταν από τον κ. Αριστείδη Φλώρο και τον κ. Βασίλη Μηλιώνη, επιχειρηματίες που ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων...

Πηγές, πάντως, από το ρωσοαραβικό fund ανέφεραν αργά χτες το βράδυ ότι δεν είχε αποπληρωθεί η οφειλή προς τον ΔΕΣΜΗΕ επειδή δεν είχε δοθεί η δυνατότητα να εκδίδονται νέα τιμολόγια στο όνομα "Worldwide Energy"

Απίστευτη επιστολή παραίτησης δασκάλας στην έκπτωτη κυβέρνηση

Αφού είχαν ρητή εντολή να το ψηφήσουν γιατί να μπουν στον κόπο να το διαβάσουν.

Aπαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος δεν διάβασε ποτέ το Μνημόνιο πριν την υιοθέτησή του από την τότε κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «Και βεβαίως δεν διάβασα το Μνημόνιο. Δεν ήταν δουλειά μου να μελετήσω το Μνημόνιο».
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δήλωση έκανε χτες η τότε υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA, η κυρία Κατσέλη είπε ότι διάβασε το Μνημόνιο «ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες»...

Πες μου για την Κατοχή παππού...


Καιρό ήθελα να πιω το καφεδάκι μου στον παλιό καφενέ.

Σα μπήκα, το μαγαζί ήταν άδειο. Κάθισα σ’ ένα τραπεζάκι δίπλα στο τζάμι, και χάζευα έξω την κίνηση.
Στην άλλη άκρη του μαγαζιού καθόταν ένας γέροντας.
Δεν δίστασα.
«Έ, παππού», του φώναξα, «να ’ρθω στο τραπέζι σου να τα πούμε;».
Ο παππούς πέταξε τη σκούφια του. Ποιος ξέρει πόσον καιρό είχε να μιλήσει σε άνθρωπο...
Για να μην σας τα πολυλογώ, ο παππούς ήταν 16 χρονών, τον χειμώνα της μεγάλης πείνας, του 1941. Τη χειρότερη περίοδο που έζησε η Ελλάδα μετά το λοιμό του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Του ζήτησα να μου πει πώς ήταν τότε η....

......ζωή. Κι έμαθα πολλά πράγματα...
Τότε, όλες η περιοχές ήταν γεμάτες μικροπωλητές.
Πρόσφεραν τα λεγόμενα «πολεμικά εδέσματα»: χάρτινα χωνάκια με λίγες ελιές, σταφίδες, διάφορα ζεστά ζουμιά άγνωστης προέλευσης και περιεχομένου, μικρούς κύβους από βούτυρο κλπ.
Στα πεζοδρόμια έβλεπες ουρές από φουφούδες και υπαίθρια τηγάνια, σχάρες, τετζερέδια και πιατάκια σερβιρίσματος με χαρουπόψωμο, κεφτέδες από βλίτα, πλιγούρι...
Στα σπίτια είχαν μικρά βαζάκια που μάζευαν τα ψίχουλα απ’ το τραπέζι.
Στους καφενέδες πρόσφεραν το γνωστό... «μαυροζούμι»!
Γνήσιο καφέ σπάνια έβρισκες, και ήταν πανάκριβος. Οι τότε τον αποκαλούσαν«τίμιο»...
Στις εφημερίδες οι σεφ της εποχές πρόσφεραν ειδικές συνταγές για πεινασμένους: «Τα παιδάκια θα φάνε με ξεχωριστή όρεξη αυτόν το ζελέ από χόρτα. Αλλά και οι μεγάλοι θα ενθουσιαστούν»!

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Χρηματοδοτικά προγράμματαΝέα πρόσκληση για τον εναλλακτικό τουρισμό


Αθήνα 16.1.2012, 23:26
Νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στην Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισµός» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα» 2007-2013 (ΕΠΑΕ), ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η Πράξη αποσκοπεί στη διαφοροποίηση και τον εµπλουτισµό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος µέσω της αξιοποίησης των εναλλακτικών ή και ειδικών µορφών τουρισµού.
Ο ελάχιστος προϋπολογισµός ανά υποβαλλόµενη πρόταση (δηµόσια δαπάνη και ιδιωτική συµµετοχή) ανέρχεται στις €10.000,00 και ο µέγιστος στις €400.000,00. Το ποσοστό δηµόσιας χρηµατοδότησης ορίζεται στο 50%.
Στο πρόγραµµα δύνανται να υποβάλλουν από µία πρόταση υφιστάµενα Φυσικά ή Νοµικά Πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στους επιλέξιµους ΚΑ∆, όπως αυτοί αναφέρονται στον Οδηγό της πράξης και δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους, κάνοντας έναρξη και νέου επιλέξιµου Κ.Α.∆. στην παροχή υπηρεσιών που αξιοποιούν τις εναλλακτικές ή/και ειδικές µορφές τουρισµού.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την 4 Ιανουαρίου 2012 έως και την 31 Ιανουαρίου 2012 µέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis. Ως προθεσµία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 24η ώρα της ηµέρας που έχει καθοριστεί ως καταληκτική ηµεροµηνία ηλεκτρονικής υποβολής. Μετά τη λήξη της ηµεροµηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, που ορίζεται κατά την προκήρυξη της πράξης δεν γίνεται αποδεκτή καµία υποβολή προτάσεων.
Οι προϋποθέσεις συµµετοχής, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, η διαδικασία και ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης, η ένταξη των προτάσεων για χρηµατοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης του σχεδίου, ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια περιλαµβάνονται αναλυτικά στο συνηµµένο στην παρούσα Οδηγό της Πράξης.
Ο Οδηγός της Πράξης «Εναλλακτικός Τουρισµός», το έντυπο υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους: του Υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού www.yppo.gr, www.visitgreece.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, της ΕΥ∆/ΕΠΑΕ www.antagonistikotita.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr καθώς και των διαδικτυακών τόπων των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζόµενων µε αυτόν Τραπεζικών Ιδρυµάτων και Φορέων.

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δημαρχείο Θέρμου από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2012.

breast-cancer_2Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Θέρμου από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2012.
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2644360131 & 6981022945 (8:00 πμ – 2:00 μμ)
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.