Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΔΕΙΑ ΡΑΦΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Σημάδια κατάρρευσης της αγοράς και στην Αιτωλ/νία, συνεχίζουν οι μεταφορείς, SOS εκπέμπουν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και οι παρενέργειες στις κινητοποιήσεις τον μεταφορέων.

Στην Αιτωλ/νία, αποκλεισμός  στην γέφυρα Αχελώου, ενώ τοπικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Την ίδια στιγμή, σφοδρή αντιπαράθεση στη βουλή για την τροπολογία της κυβέρνησης
Ειδικότερα στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, στα μίνι μάρκετ των γειτονιών κ.α. η εικόνα μέρα με τη μέρα γίνεται παντού η ίδια : άδεια ράφια και δυσκολία στην εύρεση ακόμη και βασικών ειδών, όπως χαρτικά, τρόφιμα, κλπ. (φωτό)
Πληροφορίες αναφέρουν πως τοπικά υποκαταστήματα αλυσίδων σουπερ μάρκετ προσανατολίζονται στην μείωση του προσωπικού τους ενώ έντονα είναι τα παράπονα από το τοπικό Επιμελητήριο, εμπόρους επαγγελματίες κλπ που ζητούν να βρεθεί μια λύση.
Μια λύση όμως που προς το παρόν δεν διαφαίνεται αντίθετα δείχνει να φτάνει στα άκρα, μετά τον θάνατο μεταφορέα από παθολογικά αίτια, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης . Στην γέφυρα του Αχελώουοι συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες των φορτηγών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό.
Την ίδια στιγμή χθες υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης,
με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας, τόσο την διαδικασία εισαγωγής της με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πλάι στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όσο και την ουσία της - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη εναντίωσής του στην ρύθμιση, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία.

SOS από τις παραγωγικές μονάδες
Βαρύτατες είναι οι συνέπειες αυτών των κινητοποιήσεων και στις παραγωγικές επιχειρήσεις της Αιτωλ/νίας. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελιάς και του κρασιού, σε εξαγωγές κλπ έχουν στην κυριολεξία σηκώσει ψηλά τα χέρια. «Αυτές οι μονάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Υπάρχουν δεσμευτικά συμβόλαια με συγκεκριμένες ημερομηνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού, που δεν πρόκειται να τηρηθούν λόγω της απεργίας. Ουσιαστικά αυτές οι συνεργασίες τινάζονται για πάντα στον αέρα, χάνονται σοδιές, χάνονται δουλειές» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρήσεις που δεν δουλεύουν εδώ και μέρες, λόγω και της έλλειψης πρώτων υλών, προσανατολίζονται πλέον στο να θέσουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες εργαζομένους στην περιοχή, εργαζομένους που ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο. Οι επιχειρηματίες όμως φοβούνται περισσότερο για τις συνέπειες που δημιουργούνται με την αθέτηση των συμφωνιών απέναντι στους πελάτες τους στο εξωτερικό.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν πως σε περιοχή της Παραχελωίτιδας, πριν λίγες μέρες, επιχειρηματίας που μετέφερε με το ιδιόκτητο φορτηγό του πρώτες ύλες, δέχθηκε πυροβολισμούς στο αυτοκίνητό του από αγνώστους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου