Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ημέρα περηφάνιας!


Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού στο gazzetta.gr, Νίκος Αθανασίου, γράφει για τον νικητή Παναθηναϊκό, τις ατάκες στα αποδυτήρια για Μαρινάκη, Τοροσίδη και τους... αμέτοχους της πολυμετοχικότητας.
Ένα είναι σίγουρο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος μέχρι εκεί που δεν πάει. Αυτή η Κυριακή του ανήκει ολοκληρωτικά. Και ας πανηγυρίζουν στο λιμάνι το +10. Έχει καμία σημασία; Ποιος είπε ότι στο ποδόσφαιρο μετράει μοναχά η διαφορά από τον δεύτερο, η κορυφή και ο αριθμός των πρωταθλημάτων.
Το αν είναι περήφανοι οι φίλοι του Ολυμπιακού για τον τρόπο που πήραν το ντέρμπι, σίγουρα μια ματιά στα σχόλια όλων των ιστοσελίδων και απλά μια βόλτα στα ραδιόφωνα θα αποδείξει τι ακριβώς νιώθουν και οι «νικητές» της χθεσινής βραδιάς.
Γιατί οι πραγματικοί νικητές, εκείνοι που άξιζαν την νίκη αλλά τους την πήρε ετσιθέλικα ο Καλόπουλος και ο Τρύφων, είναι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αυτή η... διαλυμένη ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο, έγινε ένα σύνολο που υπό την καθοδήγηση του Φερέιρα πήγε στο Καραϊσκάκη και... πάτησε τους «ερυθρόλευκους».
Όλη η Ελλάδα είδε(έστω και αν η ΝΕΤ χρωστάει κανά 2-3 σοβαρά ριπλέι σε μια μετάδοση επιπέδου... Τζιμπουτί) ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος άξιζε να είναι τώρα στο -4 και όχι στο -10.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του «τριφυλλιού» και μία από τις μεγάλες κατηγορίες του κόσμου προς τους εκάστοτε παίκτες τα τελευταία χρόνια ήταν η έλλειψη πάθους. Στη... ζούγκλα του Φαλήρου ΟΛΟΙ έκαναν κατάθεση ψυχής, έπαιξαν για την φανέλα, τον κόσμο και φυσικά για την πάρτη τους. Όπως έκαναν σε κάθε ντέρμπι.
Ο κόσμος μόνο αχάριστος δεν είναι. Για αυτό και η υποδοχή στην Παιανία, για αυτό η αποθέωση, για αυτό το «ψηλά το κεφάλι» που θα έχουν από σήμερα όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτή την ομάδα.
Επικίνδυνες καταστάσεις
Μαγκιά του και μπράβο του που το καλοκαίρι έσκασε ένα τσουβάλι εκατομμύρια για να αγοράσει την αγαπημένη του ομάδα. Αλλά εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που έχει ξεπεράσει τα όρια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ(όχι δεν είναι ανέκδοτο) και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού προσπάθησε χθες να πείσει όλη την φίλαθλη Ελλάδα ότι η φιλοξενία προς τους νταμπλούχους ήταν υποδειγματική!
Πάμε να δούμε ποια είναι η υποδειγματική φιλοξενία; 1) Κροτίδες με το... τσουβάλι στον Τζόρβα και στα κόρνερ 2) Ξύλο στους παίκτες του Παναθηναϊκού στην φυσούνα, 3) «Σας γαμ...» στα αποδυτήρια σε παίκτες των «πρασίνων». Αλήθεια, η αστυνομία δεν έπρεπε να είναι μπροστά στις κερκίδες για να μην έχουμε εισβολή οπαδών; Η αστυνομία έχει διακοσμητικό ρόλο στο «Καραϊσκάκη»;
Για την καθαρά ποδοσφαιρική άποψη ότι το σκορ έπρεπε να είναι 5-1 δεν χρειάζεται κανένα απολύτως σχόλιο. Όποιος κάνει μια γύρα στο youtube και δει τις φάσεις θα καταλάβει.
Ελληνικό... τι;
Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας άφθαρτος παράγοντας οδηγείται σε δρόμους που ο προκάτοχος του Σωκράτης Κόκκαλης ίσως να μην είχε διανοηθεί ποτέ ότι μπορεί να περπατήσει. Δηλώσεις σαν και τις χθεσινές το μόνο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν και άλλο το κλίμα.
Για όσους το έχουν ξεχάσει, το ποδόσφαιρο είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Σε μία χώρα που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, ο κόσμος πεινάει και ψάχνει κάπου να πιαστεί είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να χτυπήσουν ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας.
Έχουμε φτάσει πολύ χαμηλά, η σαπίλα είναι βαθιά στη φύση του ελληνικού ποδοσφαίρου και είμαστε για γέλια και για κλάμματα. Δηλαδή, πιστεύει κανείς ότι αργεί η στιγμή που αθλητής θα μαχαιρωθεί από κανά τρελό μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
Οι ατάκες για Τοροσίδη, Μαρινάκη!
Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τον Παναθηναϊκού δεν... κυνηγούσε τον Καλόπουλο ή τον επόπτη Τρύφων μετά το παιχνίδι, αλλά τον Τοροσίδη! Σύμφωνα με όσα έλεγαν στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού», ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε να βρίζει χυδαία ακόμη και συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα! Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι «καθήστε να δείτει τι θα γίνει στην επόμενη προπόνηση της Εθνικής. Δεν σέβεται τίποτα. Το παίζει Ολυμπιακάρας»!
Από κει και πέρα, από τον Παναθηναϊκό σχολίαζαν και τις δηλώσεις του Μαρινάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μας έκανε καμία εντύπωση τα όσα είπε. Από χιλιόμετρα μύριζε ότι τελούσε εν ευθυμία"...
Κοιταχτείτε στον καθρέφτη
Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Νικόλας Πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος. Η τετράδα που άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ για το... πάρτι που στήθηκε χθες σε βάρος του Παναθηναϊκού.
Είναι υπόλογοι και οι τέσσερις για το πως αυτός ο Παναθηναϊκός αντί να χτίσει πάνω στην περυσινή επιτυχία το μόνο που έκανε είναι να βάζει... τρικλοποδιές στον ίδιο του τον εαυτό σε ένα άσκοπο και ανόητο «power game». Κύριοι, αν δεν το καταλάβατε η δική σας επένδυση χθες στο Φάληρο είχε αντιμετώπιση... Θρασύβουλου.
Λεφτάδες ο Παναθηναϊκός μπορεί αυτή την στιγμή να μην διαθέτει αλλά εχει στο πλευρό του κάτι πολύ πιο σημαντικό. Την αγάπη του κόσμου. Και αυτό τα λέει όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου