Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα συνήθη ύποπτα-διαπλεκόμενα συμφέροντα προωθούν την κυβέρνηση Παπαδήμου.....γιατί

Αργά αλλά  σταθερά αποκαλύπτεται και ο ρόλος και η σκοπιμότητα εκείνων των κύκλων, επιχειρηματικών και μιντιακών, που επιδιώκουν την παράταση του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου. Μιας κυβέρνησης με 49 αταίριαστους νοματέους -ιστορικό ρεκόρ της πολιτικής μας ζωής- που μοιάζει περισσότερο με πολιτικό λούνα παρκ, το οποίο συνθέτουν «πλουμισστά αλογάκια» και, κυρίως, «πολύχρωμα συγκρουόμενα». Ναι, αγαπητοί αναγνώστες, αυτή την κυβέρνηση κάποιοι -τους γνωρίζουμε καλά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις τους, οι εφημερίδες τους και τα κανάλια τους καταρρέουν- στηρίζουν με νύχια και με δόντια μολονότι γνωρίζουν ότι:
  • Δεν έχει ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης.
  •  Άρα, όσο μακροημερεύει, στην οικονομική κρίση προστίθεται και κορυφαίο θέμα δημοκρατίας.
  • Πέραν τούτου αποτελείται, στο μεγαλύτερο μέρος της, από...
τους ίδιους αποτυχημένους και ανίκανους υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτούς που μας οδήγησαν στη καταστροφή και στα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης. Ναι, αυτούς τώρα τους βαφτίζουν «επίδοξους σωτήρες».

Γι’ αυτό είπα ότι είναι εύκολο να αποδείξει κανείς και το ρόλο και τις σκοπιμότητες των «πιστονιών» της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, από τα «βοτσαλάκια» του Φαλήρου ως τις παρυφές της Αττικής Οδού αλλά και τους «παρόχθιους» της Μεσογείων και της Μιχαλακοπούλου.
Και να τα αποκαλυπτήρια:

Πρώτος και βασικός στόχος: Φυσικά, να στηρίξουν τα καταρρέοντα συμφέροντά τους, μέσα από μια διακομματική και «συνυπεύθυνη», όπως εξηγούμε παρακάτω, πλην όμως ανεξέλεγκτη διανομή των τελευταίων πόρων του ελληνικού δημοσίου, ιδίως δε των πόρων του ΕΣΠΑ. Ό,τι απόμεινε δηλαδή «τσιμέντο να γίνει». Ή καλύτερα, «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει …… η τσέπη μας». Με εκκλησιαστικούς όρους: «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον»!

Συνηθισμένοι ήταν βεβαίως από το πώς δόθηκε, την τελευταία στιγμή και με πλήρη αδιαφάνεια, το 2ο ΚΠΣ επί Σημίτη, σε «εθνικούς προμηθευτές» και «εθνικούς εργολάβους». Περίπου είναι οι ίδιοι και σήμερα. Απλώς βρήκαν συμμάχους και ορισμένους που τότε μέμφονταν την αδιαφάνεια και τα διαπλεκόμενα! Σήμερα βέβαια που η διαπλοκή είναι συλλογική, μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση και τα καταρρέοντα συμφέροντά τους, η διαπλοκή συνασπίζεται, «συμπαγής» και «αρραγής»!!!

Δεύτερος και εξίσου βασικός στόχος: Μέσα από τη μακροημέρευση της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, έτσι όπως μετέχει –κακώς, κάκιστα, το λέει όλη η βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τι να γίνει, καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι ο Α. Σαμαράς εκβιάστηκε να το κάνει για να μην πτωχεύσει η χώρα- και η Νέα Δημοκρατία, επιχειρείται ο επιμερισμός των ευθυνών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Τόσο του ίδιου όσο και των υπουργών του. Δηλαδή με απλά λόγια: Μιας και ο Λ. Παπαδήμος, με τους ίδιους υπουργούς που κατέστρεψαν τον τόπο, συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο του Γιώργου Παπανδρέου, ευθύνη δεν θα μπορέσει κανείς ν’ αναζητήσει στο μέλλον, μιας και στο συνεχιζόμενο πολιτικό έγκλημα μετέχουν και κορυφαία στελέχη του Α. Σαμαρά και της ΝΔ. Άντε τώρα να πεις, μετά τις εκλογές που επιδιώκεται να γίνουν όσο το δυνατόν αργότερα, ότι πρέπει να συσταθούν εξεταστικές ή και προανακριτικές επιτροπές για την καταστροφή που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και το «επιτελείο του». Κάπως έτσι πάνε να κουκουλώσουν τα «συμφέροντα» τις ευθύνες των εκλεκτών τους. Όπως δηλαδή κατάφεραν να συγκαλύψουν, λόγω παρέλευσης χρόνου και παραγραφών, και το έγκλημα του Χρηματιστηρίου!! Και ύστερα ο «μεγάλος» Δημήτρης Αβραμόπουλος τολμά να μιλά για «συνευθύνη» της ΝΔ στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου!!! Αντώνη ξύπνα
Τρίτος, τέλος, στόχος των «πιστονιών» της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου: Να περισώσουν τα πολιτικά «κουρέλια» του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα «στελέχια» των οποίων, χρόνια τώρα, έφτιαχναν και φτιάχνουν με μύρια τεχνάσματα το profile με πολύ κόπο. Και τα οποία, έτσι όπως πάνε, αν γίνουν εκλογές σύντομα ούτε βουλευτές δεν πρόκειται να βγουν, ιδίως στις μεγάλες περιφέρειες, μ’ ένα ΠΑΣΟΚ σίγουρα κάτω από το 20%!! Ναι φίλοι αναγνώστες, εκείνα τα «στελέχια» που αφού καταβαραθρώθηκαν πολιτικώς φιλοδοξούν τώρα, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου εξεδιώχθη κακήν κακώς, να φιγουράρουν ακόμη και ως δελφίνοι!! Κούνια που τους κούναγε… Να δούμε από κοντά μερικούς απ’ αυτούς;

- Ευ. Βενιζέλος, ο «εξουθενωμένος»!!! Έχει βεβαίως το ελαφρυντικό ότι τα έκανε πριν μπάχαλο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ναι, αυτός που στον παντοδυναμία του, το 2009, ήθελε να πάνε φυλακή οι προκάτοχοί του της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Το θυμάται τώρα ή κάνει πως το ξεχνάει, σήμερα που αλλάζουν άρδην οι ρόλοι; Έλα όμως που και ο Ευάγγελος τα χειροτέρεψε ως εκεί που δεν πάει άλλο; Έλα που ισχύει πια γι’ αυτόν το «άλλους έσωσε εαυτόν ου δύναται σώσαι;»

- Αν. Λοβέρδος, ο «Βασιλάκης Καΐλας» της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!!! Ο άνθρωπος που διέλυσε το κοινωνικό κράτος και τώρα αποτελειώνει το σύστημα υγείας του τόπου. Όσο και αν «κλαίγεται» δεν σώζεται. Διότι ξεχνάει ότι μόνο με την επικοινωνία και τους επικοινωνιολόγους ισχύει στην πολιτική το «λάδι πολύ τηγανίτες τίποτα». Ακόμη χειρότερα, με το να διατυμπανίζεις ότι είσαι Ολυμπιακός δεν φθάνεις πουθενά. Το πρωτάθλημα το παίρνει η ομάδα και όχι οι οπαδοί!!!

- Άννα Διαμαντοπούλου, «η αεράτη»!!! Τι τουπέ Θεέ μου! Αλλά και τι άγνοια της πραγματικότητας! Το μόνο που «κατάφερε» είναι το ασύλληπτο ρεκόρ να αφήσει τα σχολεία και τα παιδιά χωρίς βιβλία. Μεγάλο, ιστορικό, επίτευγμα!! Όσο για το νόμο για τα ΑΕΙ, μια φούσκα που γέμισε αέρα τώρα, για να σκάσει στα χέρια άλλων στο μέλλον. Γνωστή τακτική των πολιτικών, κενών περιεχομένου, ΠΑΣΟΚΩΝ. «Αννούλα του χιονιά», σ’ έχουν όλοι καταλάβει, το λένε οι δημοσκοπήσεις. Και η Α΄ Αθηνών δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο τη βρήκες όταν ροβόλησες νοτιότερα από Κοζάνη μεριά. Ό,τι και αν κάνουν τα μίντια που σε κανακεύουν!

- Γ. Ραγκούσης, ο «μεταρρυθμιστής»!!! Ναι ρε παιδιά, αυτός που διέλυσε τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους. Και από «συντονιστής» του Γ. Παπανδρέου πήγε στις μεταφορές, όπου έσπειρε τον πανικό στην κοινωνία με το ζήτημα των ταξιτζήδων. Ναι ρε παιδιά, αυτός που τον έκανε «του αλατιού» ο «κίτρινος φύλαρχος» Θύμιος Λυμπερόπουλος και τον υποβίβασε –όπως του άξιζε- από υπουργό σε αναπληρωτή του Δ. Αβραμόπουλου, παρέα με τον «ευσταλή» πρέσβη του Γ. Καρατζαφέρη κ. Γ. Γεωργίου. Για να θυμηθούμε την ποδοσφαιρική κραυγή «εκεί, εκεί, στην β΄εθνική»! Να σε δούμε κύριε Γιάννη υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών και τι στον κόσμο!! Έχει να πέσει το «γέλιο της αρκούδας»!!!

- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο «Καμπούλ»!!! Ναι, ρε παιδιά, αυτός που έλεγε ότι επί Νέας Δημοκρατίας η Αθήνα έγινε «Καμπούλ». Και μετά, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, 2009-2010, τα «είδε όλα». Τόσες ψυχές που χάθηκαν, από τη Marfin ως το ίδιο του το γραφείο στην Κατεχάκη!!! Όμως τότε τα ΜΜΕ που τον αγιογραφούσαν «μούγκα στη στρούγκα»… Έφυγε δρομαίος από την Κατεχάκη και πήγε να φτιάξει το ΕΣΠΑ… Και εκεί πάτωσε. Ποια απορρόφηση; Θυμάστε τι «προφήτευε» και τι έγινε; Στο ΠΑΣΟΚ αποκαλείται «ο μετά Χριστόν Προφήτης». Είναι αυτός που αφού τόσο καλά τα «κατάφερε», έτρεξε πρώτος να το παίξει δελφίνος, κατεδαφίζοντας από το MEGA –που αλλού;- τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον οποίο έγλειφε ασυστόλως χρόνια ολόκληρα. Α ρε Μιχάλη. Πιστός στο ρητό «ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος»!!! Άλλωστε έτσι δεν ανέβηκες σκαλί-σκαλί την κομματική ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ; «Πες αλεύρι. Ο Λαλιώτης σε γυρεύει».
Αυτό, φίλοι αναγνώστες, είναι το «πάνθεον» των δελφίνων του Γιώργου Παπανδρέου, αυτοί είναι οι επίδοξοι «σωτήρες» του τόπου δια της ατραπού της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου. Με αυτούς οι «κοπτόμενοι» οικονομικοί και μιντιακοί «ταγοί» του τόπου επιχειρούν να «εξασφαλίσουν» την Ελλάδα μέσα από τη μακροημέρευση της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου…

Κατά το κοινώς λεγόμενο «δεν μασάμε». Εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο, θέλουν δε θέλουν. Και ο Λαός θα τους απαντήσει με τη γνωστή γραφή του Καραϊσκάκη, όταν έγραφε στον Πανουργιά. Την ξέρουμε όλοι. Και γι’ αυτό -αλλά και για λόγους δεοντολογίας- δεν την αναφέρω ολόκληρη. Καλή ψήφο λοιπόν, κατά πως λέμε «καλό βόλι», μακριά από μας φυσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου