Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Χρηματοδοτικά προγράμματα



Νέα πρόσκληση για τον εναλλακτικό τουρισμό


Αθήνα 16.1.2012, 23:26
Νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στην Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισµός» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα» 2007-2013 (ΕΠΑΕ), ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η Πράξη αποσκοπεί στη διαφοροποίηση και τον εµπλουτισµό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος µέσω της αξιοποίησης των εναλλακτικών ή και ειδικών µορφών τουρισµού.
Ο ελάχιστος προϋπολογισµός ανά υποβαλλόµενη πρόταση (δηµόσια δαπάνη και ιδιωτική συµµετοχή) ανέρχεται στις €10.000,00 και ο µέγιστος στις €400.000,00. Το ποσοστό δηµόσιας χρηµατοδότησης ορίζεται στο 50%.
Στο πρόγραµµα δύνανται να υποβάλλουν από µία πρόταση υφιστάµενα Φυσικά ή Νοµικά Πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στους επιλέξιµους ΚΑ∆, όπως αυτοί αναφέρονται στον Οδηγό της πράξης και δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους, κάνοντας έναρξη και νέου επιλέξιµου Κ.Α.∆. στην παροχή υπηρεσιών που αξιοποιούν τις εναλλακτικές ή/και ειδικές µορφές τουρισµού.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την 4 Ιανουαρίου 2012 έως και την 31 Ιανουαρίου 2012 µέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis. Ως προθεσµία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 24η ώρα της ηµέρας που έχει καθοριστεί ως καταληκτική ηµεροµηνία ηλεκτρονικής υποβολής. Μετά τη λήξη της ηµεροµηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, που ορίζεται κατά την προκήρυξη της πράξης δεν γίνεται αποδεκτή καµία υποβολή προτάσεων.
Οι προϋποθέσεις συµµετοχής, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, η διαδικασία και ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης, η ένταξη των προτάσεων για χρηµατοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης του σχεδίου, ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια περιλαµβάνονται αναλυτικά στο συνηµµένο στην παρούσα Οδηγό της Πράξης.
Ο Οδηγός της Πράξης «Εναλλακτικός Τουρισµός», το έντυπο υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω διαδικτυακούς τόπους: του Υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού www.yppo.gr, www.visitgreece.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, της ΕΥ∆/ΕΠΑΕ www.antagonistikotita.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr καθώς και των διαδικτυακών τόπων των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζόµενων µε αυτόν Τραπεζικών Ιδρυµάτων και Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου