Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ελληνικό Κράτος: Εταιρία υπό εκκαθάριση…!


Aν οι πολιτικοί μας και τα φερέφωνα του καθεστώτος στα ΜΜΕ, μασάνε τα λόγια τους και δεν τολμούν, για τους δικούς τους λόγους, να πουν την ωμή αλήθεια, τουλάχιστον δεν πρέπει και εμείς εδώ στο διαδίκτυο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Το ελληνικό κράτος, ως Νομικό Πρόσωπο, νόμιμα εκπροσωπούμενο από τον υπουργό των Οικονομικών, βρίσκεται υπό ένα καθεστώς οιονεί εκκαθάρισης. Όσοι από τους φίλους αναγνώστες γνωρίζουν ορισμένα θέματα γύρω από εταιρίες, θα γνωρίζουν τι συμβαίνει ακριβώς όταν ένα νομικό πρόσωπο (εταιρία), βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Στο στάδιο λοιπόν της εκκαθάρισης, ρευστοποιείται (εκποιείται) η περιουσία του νομικού προσώπου και πρώτα ικανοποιούνται οι δανειστές.
Στη συνέχεια ότι περισσεύσει διανέμεται μεταξύ των εταίρων. Αν δεν επαρκεί όμως η υπάρχουσα περιουσία για να ικανοποιήσει τους δανειστές, τότε θα πρέπει να εισφέρουν και οι εταίροι (εν προκειμένω ο λαός) από τις ατομικές τους περιουσίες.
Όπως διαπιστώνουμε εξάλλου όλοι μας, έχουν αρχίσει ήδη τη μείωση των ιδιωτικών περιουσιών, με τις περικοπές των εισοδημάτων και τη βαριά φορολογία, ενέργειες που μειώνουν την ιδιωτική περιουσία και την μεταφέρουν στις τσέπες των δανειστών.
Για να τεθεί ένα νομικό πρόσωπο υπό εκκαθάριση, αυτό γίνεται είτε με απόφαση των εταίρων, οπότε… εκκαθαριστές είναι τα πρόσωπα που οι ίδιοι οι εταίροι καθορίζουν, είτε αναγκαστικά με δικαστική απόφαση κατόπιν προσφυγής των δανειστών, οπότε και τίθεται εκκαθαριστής τρίτο πρόσωπο που προτείνουν οι δανειστές.
Στην περίπτωσή μας (σε αντίθεση με ότι προσπαθεί να αποφύγει η Πορτογαλία, αν τελικά τα καταφέρει), το νομικό πρόσωπο του ελληνικού κράτους, έχει τεθεί υπό αναγκαστική εκκαθάριση και σε συνεννόηση της δικής μας κυβέρνησης με τους δανειστές, διορίστηκε ως εκκαθαριστής ξένος και εν προκειμένω η Τρόϊκα, ενώ οι δικοί μας πολιτικοί, παραγκωνίστηκαν από διευθύνοντες του κράτους και μετατράπηκαν σε απλούς λογιστές της εταιρίας, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις αναγκαίες πράξεις ρευστοποίησης της περιουσίας και ικανοποίησης των δανειστών.
Για να ξέρουμε δηλαδή τι παίζεται, τι ρόλο έχει ο καθένας και τι σεβασμός πρέπει να απονέμεται στον καθένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου