Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Ρε τους ξεφτίλες της Standard & Poor’s!


Στην κατηγορία «CCC» από «Β», δηλ. κατά 3 βαθμίδες, υποβάθμισε την Ελλάδα ο διεθνής οίκος αξιόλογης, Standard & Poor’s , λίγο πριν το Δημόσιο βγει στις αγορές δημοπρατώντας εξάμηνα έντοκα γραμμάτια και μία ημέρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με επίκεντρο τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο οίκος θεωρεί πιθανό και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Κλασικά στην απάντησή του ο Παπακωνσταντίνου δεν αναφέρεται σε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα που να έχει πετύχει (οι παπαριές για αύξηση εξαγωγών και τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος στην ΕΕ... είναι για τους χαχόλους τους Έλληνες και δεν μετράνε έξω)... το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι βρίσκεται σε διαπργμάτευση σχεδίου για νέο δάνειο, θα κάνει το μεσοπρόθεσμο, θα θα θα... απ'τα οποία "θα" οι ξένοι έχουν μπουχτίσει...

Διαβάστε και την ανακοίνωση του:

Ανακοίνωση σχετικά με την αξιολόγηση του οίκου Standard & Poor’s:

Η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s γίνεται εν μέσω έντονων φημολογιών και δηλώσεων (στις οποίες και κάνει αναφορά) από εκπροσώπους της ΕΕ και της ΕΚΤ. Παραβλέπει τις έντονες διαβουλεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης, που επιτρέπει τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της χώρας μας και την κάλυψη των δανειακών της αναγκών τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση επίσης παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, καθώς και την βούληση όλων των Ελλήνων να σχεδιάζουμε το μέλλον μας μέσα στην Ευρωζώνη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, και με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου