Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

T. Koυίκ :«Ο λαός θα τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες»


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι σε ξενοδοχείο του Αγρίνιου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκπρόσωπος του του κόμματος Τέρενς Κουίκ
Καταδικάζοντας τα πρόσφατο επεισόδιο με πρωταγωνιστή υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εκπρόσωπο τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, τόνισε πως πρώτο θέμα μάλλον στα δελτία ειδήσεων, θα έπρεπε να προταθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου των Οικονομικών που προβλέπει κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, και περιουσιακών στοιχείων, για οφειλέτες του Δημοσίου.
«Την ώρα που έχουμε τέτοια ανεργία και φτώχεια, που ο Έλληνας δεν μπορεί να παράξει ένα στοιχειώδες εισόδημα, δεν γίνεται να θεωρούνται απατεώνες παππούς και η γιαγιά, ή ο έντιμος επιχειρηματίας, που δεν μπορεί να πληρώσει χρέη, έστω και ενός ευρώ, και την ίδια στιγμή να μην έχουμε  ούτε ένα σχόλιο από τα μνημονιακά κόμματα, γιατί αυτά είναι τα εγκλήματα», είπε χαρακτηριστικά, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού οφειλετών του Δημοσίου.

 Ο κ. Κουίκ, πλαισιωμένος από τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, υποψηφίους και στελέχη, χαρακτήρισε ανεπιθύμητους στην Ελλάδα, τον κ. Τόμσεν και τα στελέχη της τρόικας, και τους κάλεσε να «μην πάρουν αεροπλάνο να έρθουν στην Ελλάδα», μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Τόνισε πως η επομένη των εκλογών, θα είναι μια μέρα αισιοδοξίας, που θα φέρει κάτι διαφορετικό, έξω από μνημόνια, με την κάθαρση που θέλει ο λαός, με την ανάκτηση της πατρίδας, με την αποτροπή του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, μέσα από μια πολυκομματική βουλή.

Είπε ακόμη πως τα κόμματα του μνημονίου, θα έπρεπε να ντρέπονται με την τρομοκράτηση που επιχειρούν να προκαλέσουν στον λαό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Σταμάτη για την στάση του στο μνημόνιο 2, την διαγραφή του από τη ΝΔ και την συμπόρευση του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Εν συντομία παρέθεσε το πρόγραμμα των επτά σημείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που όπως είπε είναι η βάση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, δηλώνοντας  πως η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. «Εφόσον τις δικές μας προϋποθέσεις, δεχτούν και τα άλλα κόμματα, είμαστε έτοιμοι για συνεργασία, ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, φτάνει σε αυτά να μην υπάρχουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος» είπε ακόμη ο κ. Κουίκ.

Σημείωσε επίσης πως η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κατατεθεί για έγκριση από τν βουλή, και υπογράμμισε πως το κόμμα του κ. Καμμένου, δεν λειτουργεί σαν «μαντρί» και πως οι βουλευτές του, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.
Βασική προϋπόθεση για την συνεργασία με τα άλλα κόμματα, είναι η καταγγελία του μνημονίου, είπε ακόμη ο Τέρενς Κουίκ και επανέλαβε όμως πως και τα 7 σημεία της πρότασης του κόμματος του, είναι αδιαπραγμάτευτα, σε ότι αφορά την εθνική κυριαρχία, τις ένοπλες δυνάμεις, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, την ΑΟΖ αλλά και το θέμα της λαθρομετανάστευσης. «Η Ελλάδα πρέπει να αδειάσει από τους λαθρομετανάστες. Να μείνει το 3% του ενεργού πληθυσμού και οι υπόλοιποι, είτε να πάνε στις χώρες που θέλουν, είτε να επιστρέψουν στις χώρες τους, με επιβάρυνση των χωρών τους» είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τέλος, ευχήθηκε «καλή τύχη» στον πρώην υποψήφιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Θ. Χούτα, που χθες σε δηλώσεις του, ζήτησε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου