Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει κατά τόπους η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, ενώ στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 40. Ωστόσο, τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα του Σαββάτου σε Μακεδονία και Θράκη.Στην Αττική ο καιρός θα είναι...
αίθριος και οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 και είναι πιθανόν στο κέντρο της πόλης να φτάσει ως τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός, το Σάββατο, και στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες, ενώ πτώση θα υπάρξει μόνο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.

Συστάσεις του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας συνιστά στους πολίτες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών:

* · Να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις εφόσον δεν συντρέχει επείγουσα ανάγκη.
* · Να επιλέγουν άνετα, δροσερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
* · Να φοράνε καπέλο και γυαλιά ηλίου.
* · Να διαλέγουν σκιερά μέρη και να αποφεύγουν τις εξωτερικές εργασίες.
* · Να πίνουν αρκετό νερό, να αποφεύγουν το αλκοόλ και να τρώνε ελαφρά γεύματα.
* · Να φροντίζουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες ( Βρέφη- Ηλικιωμένοι- Ασθενείς ).
* · Σε περίπτωση έντονης αδιαθεσίας να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους ιατρό, τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή να επισκεφτούν το πλησιέστερο Νοσοκομείο.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου