Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Kατάσταση συναγερμού:Άναψε το Φυτίλι του Πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο!..Πιθανόν τις επόμενες ώρες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχυθεί με ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα ΠΗΓΗ: Kατάσταση συναγερμού:Άναψε το Φυτίλι του Πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο!..Πιθανόν τις επόμενες ώρες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχυθεί με ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα

Επικίνδυνα ανεβάζει τις προκλήσεις της η Τουρκία στο Αιγαίο, με περικύκλωση του Καστελόριζου από μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αναμένεται αύριο να έρθει στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός άμυνας, μετά την έναρξη ερευνών εξόρυξης στην Κύπρο.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των Νετανιάχου-Παπανδρέου, είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχυθεί με ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα, για την περίπτωση που οι Τούρκοι δεν μπλοφάρουν και θελήσουν…
να οδηγήσουν τις καταστάσεις στα άκρα!

Ειδικά, βλέποντας πως ο μόνος τρόπος να… δείξουν ότι δεν μπλοφάρουν είναι η Ελλάδα και η μεταφορά του προβλήματος σε αυτήν!

H ελληνική πρεσβεία στην 'Αγκυρα

Οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, έδωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο «Bergen Surveyor»: «Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκικό NAVTEX για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου».

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου