Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να παραιτηθεί και τυπικά!

Το μεγάλο πολιτικό τσίρκο σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται, με τον πρωθυπουργό ωσεί παρόντα να κοιτά μόνο το πώς θα διασωθεί και θα πέσει στα μαλακά, την ώρα που η χώρα εκχωρεί, με δική του ευθύνη, τα τελευταία ψιχία αξιοπρέπειας.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι θεατής όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη (απλώς τον ενημερώνουν για τυπικούς λόγους, όπως έγινε χθες με την κυρία Ανγκελα Μέρκελ). Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντ' αυτού Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν πλέον παραδώσει την εξουσία, όπως πρώτη είχε...αποκαλύψει η «δημοκρατία», στον Γερμανό υπερπρωθυπουργό Χορστ Ράιχενμπαχ και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα, που ετοιμάζεται να αναλάβει τον ουσιαστικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών. Το δίδυμο της συμφοράς Παπανδρέου και Βενιζέλος απλώς θα παραμείνει τυπικά (όσο αντέξει) στις θέσεις του για να εκτελεί τις «άνωθεν εντολές». Οπως και στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, έτσι και τώρα θα πάρουν τις οδηγίες που θα κληθούν να εφαρμόσουν. 
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, το παιχνίδι με τις διαρροές για συγκυβέρνηση συνεχίζεται από το Μαξίμου, την ώρα που για λόγους εσωκομματικής κατανάλωσης το διαψεύδουν.

Το κοστούμι της δήθεν κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», που πρόβαραν τα αφεντικά της διαπλοκής, συνεχίζει να φοριέται, πότε με την ανάγκη για σύγκληση του «συμβουλίου του στέμματος» με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών -εξ ου και η «νεκρανάσταση» προσφάτως του κυρίως υπευθύνου για την κατάσταση της Ελλάδας Κώστα Σημίτη- και πότε με δηλώσεις... επιφανών και μη του ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση. Στο σχέδιο αυτό εμπλέκουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος δεν δείχνει να ανθίσταται στις έως τώρα επιθυμίες του «πολιτικού του παιδιού» Γ. Παπανδρέου.

Το βέβαιο είναι ότι κανείς πλέον δεν λογαριάζει τον κ. Παπανδρέου, μια και τον θεωρούν «καμένο χαρτί». Χαρακτηριστικά είναι τα τηλεγραφήματα του Reuters, που αναφέρουν τις εξομολογήσεις του κ. Παπανδρέου σε συνεργάτες του ότι φεύγει, και άλλα που μιλούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του. Μπορεί οι τελευταίοι πραίτορές του (όπως ο Ηλίας Μόσιαλος) να επιχειρούν να πείσουν ακόμη και τους εαυτούς τους ότι ο κ. Παπανδρέου δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά δεν πείθουν. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα επιχειρήσουν να δουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. για να τον πείσουν για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ υπουργοί όπως η Αννα Διαμαντοπούλου μιλούν για πολιτικές «έκτακτης ανάγκης» και εξάντληση κάθε προσπάθειας συνεννόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου