Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ – Σημαντική μεταβολή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους !...

Αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού από το Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες, θυελλώδης ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Το σύστημα κακοκαιρίας, αναμένεται να μας απασχολήσει για τουλάχιστον 6 ημέρες.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Όλα... 

τα προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η μεταβολή του καιρού, αφού από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βροχές θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα Δυτικά
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλη πλέον τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι που αρχικά θα στραφούν σε Νοτιάδες, από την Κυριακή θα αρχίσουν να στρέφονται σε Βόρειους, με αποτέλεσμα τη μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών στην περιοχή μας. Παράλληλα, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα από το βράδυ τη Δευτέρα, να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, σε μεγάλα όμως υψόμετρα (+1.300).
Η κακοκαιρία, θα χτυπήσει με πιο έντονα φαινόμενα το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική – Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Κεντρικό – Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, όπου στις προαναφερθείσες περιοχές, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να δείξουν, όσοι κάτοικοι μένουν κοντά σε ποτάμια, καθώς είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν πλυμμηρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου